Elmaradt a meglepetés a fővárosban

spigott - 2024. január 21. 16:00

Az egyik legjobb játékosát nélkülöző DKSE csak megszorítani tudta a házigazda TFSE röplabdázóit a két gárda szombat esti összecsapásán.

Kép: DO-archív

Budapesten, a TFSE otthonában folytatta az Extraliga küzdelmeit a DKSE röplabda csapata szombaton este, s a mieink helyzetét nehezítette, hogy egyik legjobbjuk, Göczi Dániel sérülés miatt nem állhatott a szakvezetés rendelkezésére.

Röplabdázóink azonban ennek ellenére is bátran kezdtek, s az első játszmában egészen 12-10-ig ott loholtak ellenfelük nyomában. Ekkor jött azonban az első, és sajnos egy igen hosszú hullámvölgy a mieink játékában, s ezt sorozatban szerzett kilenc ponttal bosszulta meg a házigazda, mely innentől már nem hibázott, s összességében simán, 25-14-re be is húzta a nyitó játszmát.

A második felvonás eleje kísértetiesen hasonlított az elsőéhez, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy 12-10 után ezúttal nem estek össze röplabdázóink, hanem nagyon bátor játékkal tapadtak a házigazdákra (15-14). Az idegek csatáját azonban a vendéglátók bírták jobban, s 19-18 után újra sikerült ellépniük Tomanóczy Tibor legénységétől, mely a hajrában csak egyetlen pontot tudott szerezni, így szűk háromnegyed óra után már 2-0-s hazai előnyt mutatott az eredményjelző (25-19).

Bár a fordításra kevés esély ígérkezett, együttesünk ennek ellenére sem engedte el a harmadik szettet, melynek elején hol a mieink, hol a hazaiak vezettek egy-két ponttal. 9-9 után viszont nagyon összekapta magát a DSKE, mely hatot is megszerzett a következő tíz pontból, de hiába a négyfás előny, 17-17-nél kezdődhetett minden elölről. A véghajrában még sikerült egyszer vezetnie a Tomanóczy-csapatnak, de a TFSE egy 3-0-s etappal fordított, majd két-háromgólos fórját megtartva, 25-22-re megnyerte a játszmát, s ezzel együtt a mérkőzést is.

TFSE – DKSE 3-0 (14, 19, 22)

DKSE: Béres, Németh, Cserép, Kisházi, Juhász, Farkas. Csere: Makó, Vadász, Peredi, Kuti (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Tornászaink is elutaztak Párizsba

Tornászaink is elutaztak Párizsba

2024. júl. 23.

Elutaztak a magyar tornászok Párizsba! A delegációból először Mészáros Krisztofer mutatkozik be az olimpián a szerdai pódiumedzésen, rá egy napra a nők következnek.

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

2024. júl. 22.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint mindenre felkészült a magyar kajak-kenu válogatott, amely augusztus 6-tól száll harcba az érmekért a párizsi olimpián.

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.