Három DFVE-játékos utazik az Eb-re

doszerk - 2024. január 2. 7:30

A DFVE csapatának három játékosa, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine és Szabó Nikolett is bekerült a magyar női vízilabda válogatott végleges Európa-bajnoki keretébe.

Kép: MVLSZ-archív (Derencsényi István felvétele)

Kettő nem hivatalos, illetve egy hivatalos mérkőzést játszott az Európa-bajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott a házigazda spanyolokkal a közelmúltban véget ért barcelonai edzőtáborban. A mérleg felemásan alakult, ugyanis a mieink egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárták a találkozókat, melyeket követően Mihók Attila és Cseh Sándor kijelölte az eindhoveni Európa-bajnokságra utazó csapat végleges keretét.

Mint azt Mihók Attila szövetségi kapitány a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapján megfogalmazta, nagyon megbecsülték a mögöttük hagyott edzőmeccseket.
– Három mérkőzést játszhattunk az Európa-bajnokság előtt, miután tornán ezúttal nem szerepeltünk, ahol általában több meccsre nyílik lehetőség, azaz nagyon megbecsültük ezeket az alkalmakat, mint ahogy a kínaiakkal, de különösen a spanyolokkal vívott kétkapus gyakorlásokat is. Az már ennek az időszaknak a velejárója, hogy egyik hivatalos meccsen sem tudtunk az általunk ideálisnak gondolt felállásban szerepelni, mert mindig közbeszólt vagy valami betegség vagy egy kisebb sérülés, de nem panaszkodom, mert ezzel együtt kell élnünk, és végül így is kialakult az a csapat, amelyről azt gondoljuk, eséllyel vág neki az Európa-bajnokságnak.

Szabó Nikolett először vehet részt felnőtt világversenyen! (Kép: DO-archív)

A kontinensviadalra utazó együttes a spanyol túrán résztvevő játékosok közül kerül ki, egyedül a balkezes Horváth Brigitta nem tarthat a többiekkel Eindhovenbe. A keretszűkítések kapcsán Mihók Attila megjegyezte: "Ez a legnehezebb része a munkánknak, a feketeleves, ha úgy tetszik, amit azonban muszáj elfogyasztanunk... Én igyekszem különböző adatokkal ’védekezni’, azaz osztok-szorzok, számolok, s mivel deklarált cél a csapat úszósebességének a maximalizálása, ez a szempont döntött mindegyik lépcsőfoknál, amikor le kellett ülnünk a kimaradókkal."
A magyar női vízilabda válogatott végleges Eb-csapatába végül három DFVE-játékos, Garda Krisztina, Mahieu Geraldine, illetve Szabó Nikolett kapott helyet, előbbi kettő már évek óta stabil tagja a keretnek, míg Szabó Nikolett élete első felnőtt világversenyére készülhet a válogatott tagjaként.

A magyar női Eb-csapat

Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka

Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Keszthelyi Rita, Kuna Szonja, Kurucz-Gurisatti Gréta, Leimeter Dóra, Mahieu Géraldine, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szabó Nikolett, Szilágyi Dorottya, Tiba Panna, Vályi Vanda.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.