Nem borult a papírforma

spigott - 2024. január 7. 19:22

Remekül küzdött, s egy szettet el is lopott a MÁR Előrétől a DKSE felnőtt röplabda csapata, de a mieink idei első bajnokiját végül a székesfehérváriak nyerték 3-1-re.

Az idei szezonban még veretlen MÁV Előre elleni hazai összecsapáson lépett pályára a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraligában vasárnap délután öt órától.

A mérkőzés esélyesének egyértelműen a vendégek számítottak, de Tomanóczy Tibor együttese nem ijedt meg ellenfelétől, s bár az első hat pontból ötöt a fehérváriak szereztek, nem sokkal később már 6-7-es állást mutatott az eredményjelző. A folytatásban stabilabb volt az Előre, mely könyörtelenül kihasználta a mieink hibáit, újra ellépett öt ponttal, s mivel innentől már magabiztosan tartotta is fórját, 25-20-re megnyerte a nyitó felvonást.

A második etapban jobban odafigyelt a kezdésre a Tomanóczy-gárda, mely 7-6-nál még vezetett is, de Boa nyitásaival fordított az ellenfél (9-12). A volt dunaújvárosi játékos a folytatásban is csapata erőssége volt, nem kis részt vállalt abból, hogy vendégek megint meglógtak öt ponttal, így hiába küzdött példamutatóan a DKSE, csak követni tudta vetélytársát, befogni nem, így ezt a játszmát is 25-20-re nyerték a fehérváriak.

Fiataljaink azonban kétszettes hátrányban sem adták fel a küzdelmet, s az újabb térfélcserét követően nagyon összeszedetten, jól játszottak. Ennek köszönhetően többször is két ponttal vezettek, majd akkor sem estek kétségbe, mikor fordított az Előre, mert 14-18 után fokozatosan dolgozták le hátrányukat, majd a rendkívül izgalmas véghajrát is jól bírták fejben, így 27-25-ös részsikerrel szépítettek.

A negyedik szett elején villámrajtot vettek a vendégek, három, majd öt ponttal is vezettek, de röplabdázóink újra visszajöttek kettőre, s ekkor úgy tűnt, szorossá tehetik a meccset (8-10). A folytatásban viszont egyre inkább kijött a két gárda közti erőkülönbség, mert miközben a mieink egyre többet hibáztak, a fehérváriak nem tették meg ezt a túloldalon, így ismét elhúztak, s végül egy 19-25-ös játszmával zárták le a találkozót az egyébként remekül küzdő DKSE ellen.

DKSE – MÁV Előre Foxconn 1-3 (-20, -20, 25, -19)

DKSE: Németh, Vadász, Kisházi, Gőczi, Juhász, Farkas, Kuti (liberó). Csere: Makó, Peredi, Papp, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

A rovat további hírei: Sport

Újra itthon Czifra Bettina Lili

Újra itthon Czifra Bettina Lili

2024. aug. 05.

A DKSE tornászai és városunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiáról hazatért Czifra Bettina Lilit, aki a 21. helyen végzett a tornászok egyéni összetett versenyében.

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

2024. aug. 04.

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

2024. aug. 02.

Idén is nagy sikerrel tartották meg szokásos Nyári Úszó- és Sporttáborukat a DFVE vízilabdázói. Hangkép.

Czifra Bettina Lili helytállt az olimpián

Czifra Bettina Lili helytállt az olimpián

2024. aug. 02.

Huszonegyedik helyen végzett a női tornászok egyéni összetett olimpiai döntőjében a DKSE kiválósága, Czifra Bettina Lili. Szívből gratulálunk!