Csak a serdülők örülhettek

spigott - 2024. február 9. 12:00

A DKKA U17-es csapata jó hajrával győzött, az U19-esek viszont kikaptak a SZISE elleni korosztályos bajnokin.

Kép: DKKA-archív

A fővárosi SZISE elleni hazai összecsapásokkal folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DKKA U17-es és U19-es együttese szerdán délután és este.

Először a tabellán harmadik U17-esek mérették meg magukat, de az első felvonás egyáltalán nem úgy alakult, ahogy azt a mieink eltervezték. A vendégek ugyanis korán egy-kétgólos előnyt szereztek, s hiába loholtak nyomukban a dunaújvárosi fiatalok, ezt a fórt a szünetig meg is tudta őrizni a fővárosi alakulat (13-15). A pihenő alatt szépen összekapták magukat az akadémisták, akiknek bő öt perc kellett ahhoz, hogy átvegyék a vezetést, majd 27-26 után egyre inkább meglógtak vetélytársuktól, s végül 36-30-as győzelemmel őrizték meg harmadik helyüket a táblázaton úgy, hogy Takács Száva Fanni 15, míg Mózsi Villő Lelle 10 góllal szomorította az ellenfelet.

Az U19-esekre lényegesen nehezebb feladat várt, ugyanis a fővárosiak a listavezető Győrrel azonos pontszámmal álltak a forduló előtt, s azt Dunaújvárosban is bizonyították, hogy miért szerepelnek ilyen jól. A szoros első perceket követően ugyanis fokozatosan növelte előnyét a vendégcsapat, mely a pihenőre már 17-10-es vezetéssel vonulhatott. A SZISE játékosai a folytatásban is sokkal pontosabban, jobban játszottak a Kohász fiataljainál, így sima, 36-22-es sikerrel vitték el a pontokat a sportcsarnokból.

Eredmények, gólszerzők

U17-es bajnokság, I. osztály, nyugat
DKKA – SZISE 36-30
(13-15)
Gólszerzőink: Takács Száva Fanni 15, Mózsi Villő Lelle 10, Erdős Helga Rebeka 3, Hermán Viktória 2, Erdei-Nagy Csenge 2, Titscher Kata 1, Cserháti Mira Szófia 1, Dósai-Molnár Réka 1, Rigó Réka Fanni 1.

U19-es bajnokság, I. osztály, nyugat
DKKA – SZISE 22-36
(10-17)
Gólszerzőink: Egejuru Euniké Sára 5, Badacsonyi Edina 3, Faragó Kira 2, Polányi Dóra 2, Somogyi Aisa 2, Megyeri Bodza Zsuzsanna 2, Mikó Luca 2, Dobos Hanna 1, Maurer Lili 1, Deli Anna 1, Vas Kitti 1.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.