Keserédes győzelem Érden

spigott - 2024. február 6. 7:30

Hiába hajrázott remekül, s hozta el a három pontot Érdről, nem jutott be a bajnokság felsőházába a Dunaújváros Futsal együttese.

Kép: DO-archív

A tabellán utolsó előtti Asterix Érd otthonában öltöttek szerelést a dunaújvárosi futsalosok az NB II nyugati csoportjának újabb fordulójában hétfőn este kilenc órától. A meccs azonban már komolyabb tét nélkül kezdődött el, mert a nagy rivális ELTE győzni tudott Nagykanizsán, s ezzel eldőlt, hogy a mieinknek nem maradt esélyük a felsőházba jutásra.

Tóth Árpád alakulata a csalódottság ellenére is jól kezdett, Varga góljával már a 3. percben megszerezte a vezetést, de ennek csak a játékrész derekáig örülhetett, mert a hazaiak is mattolták Tóth kapust, vagyis kezdődhetett minden elölről (1-1). Egészen a játékrész hajrájáig nem változott az eredmény, ám ekkor Csányi révén újra magához ragadta az előnyt együttesünk, s minimális fórját a szünetig már meg is tudta őrizni (1-2).

A fordulás után bő tíz percig csak helyzetekig jutottak a felek, ám a meccs utolsó negyedére felpörögtek az események. A 31. percben megint egalizált az Érd, de Kuti szinte azonnal visszavette a vezetést együttesünknek, ráadásul emberhátrányban (2-3)! Erre is volt válasza azonban a vendéglátóknak, akik a mesterhármasig jutó Szarvas vezérletével egy perc alatt kétszer is bevették a mieink kapuját, s a 37. percben már náluk volt az előny (4-3).

Tóth Árpád alakulata azonban ekkor sem adta fel, az utolsó percben Vincze révén egyenlített, majd jött a slusszpoén is Kuti góljával, így a végletekig izgalmas összecsapás végén a mieink örülhettek az 5-4-es győzelemnek, amivel a Mad Dogs elleni meccs eredményétől függetlenül a hatodik helyen fejezik be az alapszakasz küzdelmeit.

Csalódottan és önkritikusan tekintett vissza a tegnap esti összecsapásra Tóth Árpád edző is, aki szerint a folytatásban sokkal többet kell nyújtaniuk.
- Sajnos az ELTE eredményének tudatában léptünk pályára, ami meg is látszott játékunkban, hozzáállásunkban. Bő kerettel mentünk, ezért mindenkinek játéklehetőséget akartam adni, sajnos nagyon rosszul sült el,hogy a sorok folyamatosan változtak, illetve az első félidőben rossz taktikát alkalmaztunk. Összességében az én felelősségem a tegnapi mérkőzés, ennél sokkal több kell.

Asterix Érd – Dunaújváros Futsal 4-5 (1-2)
Gólszerzők: Szarvas 3, Erdélyi 1, ill.: Kuti 2, Varga 1, Csányi 1, Vincze 1.

Dunaújváros Futsal: Tóth Sz. – Fekete, Csányi, Szili, Varga. Csere: Ivacs, Tihanyi, Szedmák, Puskás, Németh, Kuti, Vincze. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

2024. júl. 22.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint mindenre felkészült a magyar kajak-kenu válogatott, amely augusztus 6-tól száll harcba az érmekért a párizsi olimpián.

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.