A hajrában dőlt el a rangadó

spigott - 2024. március 3. 13:30

A várakozásoknak megfelelően óriási küzdelmet, de végül a házigazda UVSE kétgólos győzelmét hozta női vízilabdázóink fővárosi bajnokija.

A Szentes elleni magabiztos hazai siker után lényegesen nehezebb feladat várt a DFVE női vízilabda csapatára, mely a tabellán második UVSE elleni fővárosi találkozóval folytatta a bajnokság küzdelmeit szombaton este.

A mérkőzés előtt az UVSE elnöke, Lovas Péter köszöntötte virággal a két csapat a vb-ezüstérmes játékosait, a medencében viszont már nem volt ennyire ünnepi a hangulat, mert óriási csatát vívtak egymással a felek, s ahogy várható volt, mindkét gárda óriási hangsúlyt fektetett a védekezésre. Ebben egy ideig a házigazdák voltak jobbak, mert az első felvonás után ők vezettek 2-0-ra, míg a mieinknek tíz perc kellett, hogy Mahieu révén megtörjék gólcsendjüket. Erre Baksa válaszolt, de a túloldalon Sümegi is megvillant akcióból, így az öt találatot hozó első félidő 3-2-es hazai vezetéssel ért véget.

Képek forrása: DO-archív

A harmadik negyedben Tiba, Peresztegi és Lendvay révén háromszor is sikerült ellépnie kettővel az UVSE-nek, de a remekül küzdő dunaújvárosiak rendre vissza tudtak jönni egyre, mert előbb Sümegi, majd Horváth és Szabó mattolta Magyari kapust, így bőven ígért még izgalmat a záró felvonás (6-5). A záró etapból másfélperc telt el, mikor az egész meccsen nagyon szorosan őrzött Garda is megvillant, s végre ismét egált mutatott az eredményjelző (6-6). Nem sokáig sajnos, mert a véghajrában Faragó előbb akcióból, majd emberelőnyből is bevette a mieink kapuját, s mivel ezekre már nem jött felelet, így az UVSE 8-6-os sikerrel zárta a rangadót, amivel a mieink maradtak a tabella harmadik helyén.

UVSE – DFVE 8-6 (2-0, 1-2, 3-3, 2-1)

DFVE: Maczkó – Jonkl, Dobi, Mahieu 1, Szabó 1, Garda 1, Kardos D. Csere: Kardos L., Horváth 1, Somogyvári, Pál, Sümegi 2. Vezetőedző: Vad Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.