Kínai siker a sportcsarnokban

spigott - 2024. március 16. 7:30

Végig vezetve aratott 32-27-es győzelmet a DKKA U19-es csapata ellen a kínai ifjúsági válogatott a korosztályos bajnokság hétközi fordulójában.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA-archív

Itthon, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban folytatta az első osztályú pontvadászatot a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es együttese, mely a korosztályos magyar bajnokságban szereplő kínai ifjúsági válogatott ellen mérette meg magát csütörtökön este hat órától.

A forduló előtt a vendégek tíz ponttal és három helyezéssel előzték meg fiataljainkat, s a meccset is jobban kezdték, mert öt perc elteltével 4-1-re, míg a 11. perc elején már 9-4-re vezettek. Ekkor kezdett el összeállni a mieink védekezése és támadójátéka is, s Bruzsa Lili és Egejuru Euniké Sára találataival elkezdte csökkenteni hátrányát a Kohász, mely 21. percre feljött egy találatra (10-11). Az egyenlítés azonban nem jött össze sőt, a kínaiak egy 5-0-s sorozattal léptek el újra, és a félidei szünetre már 18-13-as fórral vonulhattak.

A térfélcserét követően igyekeztek ugyan Zubai Gábor tanítványai, de a kínai fiatalok magabiztosan tartották előnyüket, mely négy és hat gól között mozgott, így nem volt igazán esély a felzárkózásra. A mérkőzés a második játékrész dereka után dőlt el végleg, mikor már 28-20-ra vezettek a vendégek, s hiába hajráztak nagyot akadémistáink, s dolgoztak le három találatot is hátrányukból, a találkozót végül a kínai ifik nyerték 32-27-re, így a DKKA gárdája maradt a tabella nyolcadik helyén.

U19-es bajnokság, I. osztály, nyugat
DKKA – Kínai ifjúsági válogatott 27-32
(13-18)
A DKKA gólszerzői: Mikó Luca 5, Bruzsa Lili 4, Egejuru Euniké Sára 4, Borhy Sára 3, Badacsonyi Edina 2, Dobos Hanna 2, Vas Kitti 2, Megyeri Bodza Zsuzsanna 2, Faragó Kira 1, Polányi Dóra 1, Somogyi Aisa 1.

A rovat további hírei: Sport

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.

Egri öröm Dunaújvárosban

Egri öröm Dunaújvárosban

2024. máj. 12.

A DFVE és az Eger idei ötödik csatáját is a vendégcsapat nyerte, így női vízilabdázóink a negyedik helyen fejezték be a bajnoki küzdelmeket.

Új lehetőségek a tengerentúlon

Új lehetőségek a tengerentúlon

2024. máj. 12.

Hat szezon után távozik a dunaújvárosi labdarúgás mindennapi életéből a helyi nevelésű Garda Bálint, akinek kezei alatt számtalan gyermek sajátíthatta el a sportág alapjait.

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

Közel volt a bravúrhoz a Kohász

2024. máj. 12.

Ötven percig reális esélye volt a pontszerzésre a DKKA női kézilabda csapatának a Vác otthonában, de a hajrát a hazaiak bírták jobban.