Könnyed siker a fővárosban

spigott - 2024. március 14. 7:30

Minden negyedet megnyerve aratott megérdemelt, 16-8-as győzelmet a III. Kerületi TVE elleni fővárosi bajnokin a DFVE női vízilabda csapata szerdán este.

Az idei szezonra jelentősen megerősített III. Kerületi TVE elleni fővárosi összecsapáson ugrott medencébe a DFVE női vízilabda csapata szerdán este hét órától.

A harmadik fordulóból elhalasztott találkozón Kardos Dominika révén már első támadásukból megszerezték a vezetést a mieink, akik Szabó emberelőnyös lövésével duplázták meg fórjukat. A vendéglátók nem akartak lemaradni, egy perc alatt szerzett két találattal egalizáltak, de Pál egyszer, Dobi kétszer villant, s bár közte szereztek egy gólt azért a hazaiak is, az első szünetre 3-5-ös dunaújvárosi vezetéssel vonultak a csapatok.

A második nyolc perc derekához közeledve Hajdú még felhozta egyre a vendéglátókat, de a folytatásban már remekül zárt a DFVE védelme, Maczkó is több védéssel jelentkezett, míg a túloldalon Pál kettő, Sümegi egy büntetőt harcolt ki, s mivel ezeket Garda rendre értékesítette is, a félidei pihenőhöz érve már 8-4-re vezettek vízilabdázóink.

Képek: DO-archív

A tetemesnek tűnő előny ellenére is megmaradt a koncentráció a fordulás után, Jonkl akcióból, Garda és Kardos Dominika emberelőnyből mattolta a fővárosiakat, akik egyedül annak örülhettek, hogy legalább a szépítés összejött számukra (5-11). Ugyan a meccs ekkorra már végleg eldőlt, nem vette le a gázról a lábát Vad Lajos alakulata, mely az első felvonáshoz hasonlóan a negyediket is 5-3-ra nyerte meg úgy, hogy a mindössze 15 esztendős Karancsi Réka is feliratkozott a gólszerzők közé, így a mieink összességében sima, 16-8-as sikerrel erősítették meg harmadik helyüket a bajnoki táblázaton.

III. Kerületi TVE – DFVE 8-16 (3-5, 1-3, 1-3, 3-5)

DFVE: Maczkó – Jonkl 1, Dobi 3, Mahieu, Szabó 1, Garda 4, Kardos D. 2. Csere: Kardos L. 1, Horváth 2, Somogyvári, Pál 1, Sümegi, Karancsi 1. Vezetőedző: Vad Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.