Küzdésből is jeles

spigott - 2024. március 10. 7:30

Óriási csatában aratott kétgólos, 23-21-es győzelmet a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Budaörs elleni bajnokin a sportcsarnokban szombat este.

A Kozármisleny elleni fölényes siker után egy jóval nehezebb mérkőzés várt akadémiánk felnőtt csapatára, mely a tabellán hatodik Budaörs elleni hazai találkozóval folytatta a bajnoki küzdelmeket szombaton délután öt órától.

A két gárda fővárosi meccsét a hazaiak nyerték jobb véghajrával 28-26-ra, s ezúttal is jobban kezdtek együttesünknél, hiszen az első négy gólból hármat a vendégek szereztek (1-3). Ekkor kezdett "ébredezni" a Kohász, mely Szalai és Paróczy révén egalizált, de a vezetést ekkor még nem tudta magához ragadni sőt, a 11. perc végén ismét a Budaörs állt jobban két találattal (4-6). Nem sokáig szerencsére, mert a következő hét percet parádésan hozta le együttesünk, mely egymás után négy góllal szomorította ellenfelét úgy, hogy cserébe egyet sem kapott (8-6). Bár a vendégek megtörték gólcsendjüket, innentől már végig tartotta minimális vezetését a Kohász, mely a félidei szünetre 14-12-es előnnyel vonulhatott.

Végh Zoltán felvételei

A térfélcserét követően már 15-12-es hazai fórt is mutatott az eredményjelző, amikor egy emberelőnnyel remekül éltek a vendégek, s újra utolérték kézilabdázóinkat (15-15). óriási csatát vívtak egymással a csapatok, s bár bőven akadt hiba a csapatok játékában, a küzdelemre egyik oldalon sem lehetett panasz. Az öldöklő küzdelemben rendre a mieink szereztek vezetést, de a Budaörs sem akart leszakadni, s még bő tíz perccel a meccs vége előtt is csak egy gól volt a DKKA előnye (19-18). Ekkor azonban úgy tűnt, sikerül megtörni a vendégeket, mert két perc alatt szerzett három góllal megléptünk 22-18-ra, de az 58. perchez érve megint csak egy gól volt a két gárda közti különbség (22-21). A mieink sajnos kulcsfontosságú hetest hibáztak, de a túloldalon az egyébként parádésan védő Wéninger helyére beállt Oguntoye is megfogott egy büntetőt, s mikor Szalai betalált fél perccel a vége előtt, végleg eldőlt a pontok sorsa (23-21).

A végére maradt még egy kivédekezett budaörsi támadás, majd jöhetett a hazai örömtánc, mert a hatalmasat küzdő Kohász megérdemelt, 23-21-es győzelemmel tartotta itthon a két pontot, amivel feljött a tabella hetedik helyére, igaz azonban, hogy közvetlen riválisaiknál két meccsel többet játszottak akadémistáink.

DKKA – Moyra-Budaörs Handball 23-21 (14-12)

DKKA: Oguntoye - Agócs 2, Trawczynska 3, Borgyos 5, Paróczy 2, Szalai B. 3, Sallai N. 1. Csere: Wéninger (kapus), Nick 2, Moreno, Bouti 1, Sztanó, Török F. 1, Lakatos P. 1, Arany 1, Gajdos 1. Edző: Paic Róbert.

A rovat további hírei: Sport

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.

Jól hajráztak az akadémisták

Jól hajráztak az akadémisták

2024. ápr. 25.

A Szolnok és a Miskolc ellen sem veszítettek szettet a DSE Röplabda Akadémia fiataljai a bajnoki középszakasz utolsó előtti fordulójában.

Hátrányban a DFVE

Hátrányban a DFVE

2024. ápr. 25.

Védekezésben nem ment női vízilabdázóinknak a Ferencváros ellen, így a zöld-fehérek kerültek előnybe a bajnoki döntőért vívott párharc első felvonásán a fővárosban.