Egy pont jutott az MTK ellen

spigott - 2024. április 7. 18:54

Több nagy lehetőséget is elhibázott, így 1-1-es döntetlenre végzett az MTK II. elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

A tabellán nyolcadik MTK II. elleni hazai összecsapáson lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután négy órától, nem titkoltan annak reményében, hogy az előző heti siker után újabb három ponttal gazdagodjon.

Dobos Barna alakulata nem is kezdhette volna jobban a találkozót, hiszen még négy perc sem telt el a kezdő sípszó után, mikor Tapiska kapott jó indítást a jobb szélen, betört a tizenhatoson belülre, majd higgadtan a jobb alsó sarokba gurította a játékszert (1-0). A folytatásban átadta a területet együttesünk a fővárosiaknak, akik ezzel együtt sem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani, így Halaisnak egy távoli lövés hárításán kívül nem akadt dolga. A túloldalon viszont könnyen jöhetett volna a második gól, de Molnár ajtó-ablak helyzetben "eltörte" a labdát, így a szünetre 1-0-s hazai fórral vonultak pihenőre a csapatok.

Kép: DO-archív

A térfélcserét követően sem sokat változott a játék képe, az MTK-nál volt többet a labda, de nem igazán tudtak mit kezdeni a dunaújvárosi védelemmel. A mieink inkább az ellentámadásokra játszva igyekeztek helyzeteket kialakítani, s a 62. percben újra nagyon közel jártak a gólhoz, de Marlen hiába cselezte magát ziccerbe, tíz méterről a kapu fölé durrantott. Erre sajnos rá is fizettek a mieink, mert a kirúgás után a csereként beállt Antal elé került a labda, aki jó huszonkét méterről kilőtte a bal felsőt, így kezdődhetett minden elölről (1-1).

A hátralévő időben nagy erőket mozgósítottak a mieink az újabb találatért, de vagy az utolsó passzokba, vagy a cselekbe csúszott hiba, de volt, hogy egy rossz labdaátvétel miatt úszott el egy újabb ziccer, így az eredmény már nem változott, s az 1-1-es döntetlennel a fővárosiak lehettek elégedettebbek. Labdarúgóink ugyan ezzel feljöttek a tizenötödik helyre, de így is volt okuk a bosszankodásra, mert egy esetleges sikerrel három csapatot is megelőzhettek volna a kiesés elkerüléséért folytatott versenyben.

Dunaújváros FC – MTK II. 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Tapiska a 4., ill: Antal a 63. percben

DFC: Halasi – Horváth, Péter (Marlen, 60.), Szepessy, Stampfel, Puskás, Bata, Jakab, Tapiska, Molnár M. (Molnár L.), Vörös (Rédling, 60.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.