Végre győzelem!

spigott - 2024. április 1. 7:30

Stabil védekezéssel, valamint Szepessy Róbert bravúros góljával aratott 1-0-s győzelmet a Bonyhád-Majos vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután.

Kép: DO-archív

A kilencedik helyezett Bonyhád-Majos vendégeként lépett pályára a Dunaújváros FC labdarúgó csapata az NB III-as pontvadásza vasárnapi fordulójában. Együttesünk számára kulcsfontosságú volt a három pont megszerzése, s az mindenképpen biztató jel volt, hogy a két gárda dunaújvárosi mérkőzésén a mieink örülhettek 1-0-s sikernek.

Labdarúgóink igyekeztek odafigyelni a kezdésre, hátul és a középpályán stabilan játszottak, igaz túl sokszor ők sem értek oda az ellenfél kapujához. Ezzel együtt irányította a meccset együttesünk, így joggal reménykedhetett abban, hogy a szünet után képes lesz feltörni ellenfele védekezését. Erre a 73. percig kellett várni, mikor egy bedobást követően Szepessy akrobatikus, ollózó mozdulattal vette be a házigazdák kapuját, így végre megvolt a hőn áhított vezetés. A hajrában nagy erőket mozgósítottak a vendéglátók, egy kapufáig el is jutottak, de tovább már nem, így a DFC nagyon értékes, 1-0-s győzelmet aratva hozta el a három pontot, amivel két pontra megközelítette a már nem kieső helyen álló Mohácsot.

Érhetően örült is a győzelemnek Dobos Barna vezetőedző, aki elmondta, a tétnek megfelelő elszántsággal küzdötték végig a meccset focistáink.
– Komoly tétje volt számunkra a találkozónak, s ilyen volt a hozzáállásunk is. Nagyrészt mi játszottunk fölényben, de ismét stabilak voltunk, s egymás után a második meccsünkön nem kaptunk gólt, ami nagyon jó, ezt kell tovább vinnünk. A támadójátékban lehet és kell még előrébb lépni, mert nagyon fontos mérkőzések várnak még ránk, melyeken természetesen az a célunk, hogy elkerüljünk a kieső helyekről.

Bonyhád-Majos – Dunaújváros FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Szepessy a 73. percben.

DFC: Halasi – Horváth, Stampfel, Szepessy, Molnár (Dankó, 62.), Puskás, Jakab, Bata, Tapiska (Ferenczy, 86.), Kozma (Péter, 46.), Vörös (Rédling, 57.). Vezetőedző: Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

2024. júl. 17.

Több mint ötven díjat adtak át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői a 2023/2024-es szezont lezáró ünnepségén a Campus étteremben.

Gulyás Péter lett a DKKA új vezetőedzője

Gulyás Péter lett a DKKA új vezetőedzője

2024. júl. 16.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter veszi át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását.