Győri vereséggel zárta a szezont a DKKA

spigott - 2024. május 27. 7:30

A félidők hajrájában sokkal jobban koncentrált az ETO, mely 40-25-ös győzelmet aratott a DKKA női kézilabdázói ellen a bajnokság utolsó fordulójában.

Kép: DO-archív

Idegenben, az ezüstérmes Győr ellen búcsúzott el a 2023/2024-es szezontól a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese vasárnap este hat órától, s bár a meccs esélyesének a házigazdák számítottak, a mieink abban bíztak, hogy teher nélkül, felszabadult játékkal tudják egy jó meccsre kényszeríteni házigazdájukat.

Az első percekre nem is lehetett panasz, mert kézilabdázóink többször is vezetést tudtak szerezni, így az első tíz perc végéhez közeledve még 6-6-os állást mutatott az eredményjelző. Ekkor jött egy kisebb hullámvölgy a mieink játékában, s ezt sorozatban szerzett négy góllal büntette meg az ETO, s hiába kért időt a dunaújvárosi szakvezetés, a 20. percben már 14-8-ra vezettek a házigazdák. ugyan Gajdos és Lakatos találataival egyszer még sikerült visszajönni négyre, de az utolsó öt percben nem tudtuk bevenni a győri kaput, míg a túloldalon háromszor is eredményesek voltak a vendéglátók, így a félidei pihenőre 19-12-es győri fórral vonultak a felek.

A térfélcserét követően hamar, mindössze hat perc alatt tízgólosra növelte előnyét az ETO, így innentől már csak az lehetett a célja együttesünknek, hogy ne növelje jelentősen vezetését a hazai alakulat. Kézilabdázóink igyekeztek is ugyan, de hiába jöttek vissza nyolcra az 52. percre, a véghajrában megint pontosabbak és eredményesebbek voltak a vendéglátók, akik 33-25 után egy 7-0-s rohammal zárták le a meccset, s végül 40-25-ös győzelemmel tartották otthon a pontokat, míg a mieink a vereség ellenére is a nyolcadik helyen fejezték be a 2023/2024-es bajnoki szezon küzdelmeit.

Győri Audi ETO KC – DKKA 40-25 (19-12)
A DKKA gólszerzői: Paróczy 5, Lakatos 5, Szalai 3, Horváth P. 2, Horváth A. 2, Bouti 2, Arany 2, Gajdos 2, Trawczynska 1, Török 1.

A rovat további hírei: Sport

Gyorsan eldöntötte a DEAC

Gyorsan eldöntötte a DEAC

2024. szep. 23.

A remekül kezdő DEAC 5-3-as győzelmet aratva vitte el a pontokat a Dunaújvárosi Jégcsarnokból vasárnap este.

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

2024. szep. 22.

Két aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Központi Tornacsarnokban megrendezett szerbajnokság mai napját a DKSE tornászai.

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

2024. szep. 22.

A házigazda Kecskeméttől kikapott, a Kaposvárt viszont legyőzte a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

Itthon is bemutatkozik a DAB

Itthon is bemutatkozik a DAB

2024. szep. 22.

A DEAC elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután öt órától.

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

2024. szep. 21.

Ugráson Mayer Gréta, míg felemáskorláton Makai Lilla bizonyult legjobbnak a Waberer's Szerbajnokság szombati döntőiben.

Végül sima győzelem

Végül sima győzelem

2024. szep. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is négygólos győzelmet aratott a Tihany elleni bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese Rácalmáson pénteken este.

Újabb hajrávereség

Újabb hajrávereség

2024. szep. 21.

Megint az utolsó percekben kapott góllal szenvedett vereséget a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában, ezúttal az Újpest vendégeként.