Véget ért az ifik szezonja

spigott - 2024. május 27. 15:00

Hetedik helyen végzett az ifjúsági bajnokság nyolcas döntőjében a DFVE leány vízilabda csapata a mögöttünk hagyott hétvégén.

Kép: DO-archív

A fővárosban, az FTC uszodában rendezték meg a női vízilabdázók ifjúsági korosztályának nyolcas döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen ott voltak a DFVE fiataljai is, akik a középszakasz hetedik helye után, play-off kvalifikáción jutottak be a legjobb nyolc közé.

Fiataljaink a középszakasz másodikja, a Szentes ellen kezdték meg a sorozatot, s egészen a negyedik negyedig minden esélyük megvolt arra, hogy bejussanak a legjobb négy közé, ám a záró felvonást 3-0-ra megnyerő szentesiek végül 13-9-es sikert aratva jutottak be az elődöntőbe.

A DFVE ifjúsági gárdája így az 5-8. helyért folytathatta a küzdelmeket, először a házigazda Ferencváros ellen. A félidőig minden jónak is tűnt, hiszen az egálra hozott első negyedet követően 3-1-re behúzták a mieink a másodikat, de a harmadikban egy 6-1-es rohammal meglépett az FTC, mely az utolsó felvonást is megnyerte egy góllal, így 11-7-es sikert aratott, ami egyben azt jelentette, hogy vízilabdázóink a hetedik helyért ugorhattak medencébe a vasárnap.

Kép forrása: DFVE

Méghozzá a Tatabánya ellen, s ugyan fiataljaink az első negyedet 4-1-re elveszítették, a másodikban remekeltek, s egy 4-0-s sorozattal fordítani tudtak a félidei szünetig. A térfélcserét követően óriási csatát vívtak egymással a felek, de minimális előnyét az utolsó sípszóig megtartotta Pierre Mahieu együttese, mely 10-9-es győzelmével a hetedik helyen fejezte be a bajnokságot. Az aranyérmet az UVSE szerezte meg, miután a döntőben 21-10-re kiütötte az Eger csapatát.

Eredmények, leány ifjúsági bajnokság

Negyeddöntő
Szentes – DFVE 13-9 (2-0, 4-4, 4-5, 3-0)
Gólszerzőink: Kardos Dominika 4, Kardos Laura 2, Pintér Bettina 1, Pasti Szvetlana 1, Szalai Szimonetta 1

Helyosztó az 5-8. helyért
DFVE – FTC 7-11 (1-1, 3-1, 1-6, 2-3)
Gólszerzőink: Kardos Dominika 3, Kardos Laura 2, Pintér Bettina 1, Bálint Lara Kitti 1

Helyosztó a 7. helyért
Tatabánya – DFVE 9-10 (4-1, 0-4, 3-3, 2-2)
Gólszerzőink: Kardos Dominika 3, Kardos Laura 3, Erdélyi Janka 2, Cuk Elena 1, Szalai Szimonetta 1

A rovat további hírei: Sport

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.