Vereség és búcsú az NB III-tól

spigott - 2024. május 26. 19:39

Simán kikapott a Pécs elleni hazai szezonzárón, így kiesett az NB III-ból a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Kép: DO-archív

Hazai környezetben, a PTE-PEAC ellen fejezte be az NB III-as pontvadászat idei küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától, s a mieinknek mindenképpen nyerniük kellett volna ahhoz, hogy maradjon esélyük a bennmaradásra.

A nyitó tíz perc egyenlő erők küzdelmét hozta, nem igazán forogtak veszélyben a kapuk, s az első valamire való helyzetre a 20. percig kellett várni, mikor Jakab 20 méteres lövését védte a vendégek kapusa. A 22. percben közel volt a vezető gól megszerzéséhez együttesünk, de Rédling hiába pöckölte el a rosszul kifutó kapus mellett a labdát, egy visszafutó védő felszabadított. A 36. percben megtört a gólcsend, de nem úgy, ahogy szerettük volna, mert egy bal oldali beadás után Gelencsér senkitől sem zavartatva lőtt a hálóba (0-1). A hazai szurkolók kedve a 45. percben fordult még rosszabbra, mikor egy szöglet után Molnár kapus csúnyán elmérte a labdát, s az mögötte álló Bozókiról az üres kapuba pattant (0-2).

A térfélcsere után muszáj volt feljebb jönnie a DFC-nek, de a pécsiek nagyon taktikusan őrizték előnyüket. Így is volt lehetőség a szépítésre, de Eperjesi ajtó-ablak helyzetben a kapu fölé fejelt a 62. percben. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott ziccert góllal bosszulta meg az ellenfél, mely Gelencsér második találatával végleg eldöntötte a meccset a 65. percben (0-3). A hátralévő időben igyekezett ugyan együttesünk, de helyzetbe sem tudott kerülni, így a pécsiek győzelmét hozta a kiesési rangadó, igaz ennek sem örülhettek, mert a Szekszárd az utolsó percekben szerzett góllal legyűrte a fehérvári fiatalokat, így a mieink mellett, a Mohács, a Fehérvár II. és a PTE is búcsúzott a harmadosztálytól.

Dunaújváros FC – PTE-PEAC 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Gelencsér 2, Bozóki 1.

Dunaújváros FC: Molnár L. – Ferenczy, Eperjesi, Szepessy, Puskás, Jakab, Dankó (Stampfel, 68.), Molnár M., Rédling, Gál (Marlen, 55.), Bata. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

Bajnokot avattak a Campusban is

Bajnokot avattak a Campusban is

2024. jún. 17.

Magabiztos sikerrel biztosította be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának bajnoki címét a Fejó-Therm együttese.

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

Hajdu Jonatánék negyedik helye az Eb-n

2024. jún. 16.

Óriási csatában ért el negyedik helyezést a szegedi Európa-bajnokságon Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres versenyszámában.

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

Bukarestben talál gazdára a magyar női tornászok utolsó kvótája

2024. jún. 16.

A június utolsó hétvégéjén Bukarestben sorra kerülő nemzetközi felkészülési versenyen dől el, hogy Kovács Zsófia vagy Székely Zója kapja-e a magyar női tornászválogatott utolsó olimpiai kvótáját.

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

DSTV: Kis Nikolett Los Angelesben is remekelt

2024. jún. 15.

Néhány nappal ezelőtt örömteli hírek érkeztek, városunk sportkedvelő közönsége legnagyobb örömére. Kis Nikolett, a dunaújvárosi Fox SE versenyzője egy éven naptári éven belül tudta megnyerni a Nemzetközi Brazil Jiu-Jitsu Szövetség négy legrangosabb versenyét. Hangkép.

Újra bajnok a Karmacsi

Újra bajnok a Karmacsi

2024. jún. 15.

Huszonötödik alkalommal örülhetett aranyéremnek a városi kispályás labdarúgó bajnokság első osztályában a Karmacsi Autó gárdája.

DSTV: döntővel zárták a szezont

DSTV: döntővel zárták a szezont

2024. jún. 14.

Örömteli hírek érkeztek a röplabdázóktól. Szegeden rendezték meg a röplabdázók U13-as bajnokságának hatos döntőjét a mögöttünk hagyott hétvégén, s a megméretésen a DSE Röplabda Akadémia csapata is részt vett, miután a bajnokság alapszakaszát a negyedik, míg a középszakaszát az ötödik helyen fejezte be – végül ötödikek lettek a döntőben is. Hangkép.

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

Új verseny, új bizonyítási lehetőség

2024. jún. 14.

Összességében elégedetten tekintett vissza az Európa-bajnokság csütörtöki napjára a DKSE kajak-kenusainak kiválósága, Hajdu Jonatán.