Dobogós helyek az utánpótlás bajnokságokról

spigott - 2024. június 5. 7:30

Ceglédi és szigetvári országos versenyüket is szép eredményekkel zárták a DKSE birkózó szakosztályának ifjú sportolói.

A ceglédi Gál József Sportcsarnok adott otthont az idei U15-ös Kötöttfogású Országos Bajnokságnak június 1-jén, s viadalon több olyan versenyző is rajthoz állt, aki a közelmúltban a görögországi korosztályos Európa-bajnokságon viselte a válogatott mezt. Betegségek miatt a DKSE csak öt versenyzővel képviseltette magát az igen népes és kemény mezőnyben, árulta el Tombor István a DKSE birkózóinak vezetőedzője.

- Nem szegődött mellénk a szerencse a kezdéskor, hiszen az első fordulóban minden versenyzőnk vereséget szenvedett, rendre győztes pozícióból, az utolsó másodpercekben bukták el a meccseket. Legyőzőjük közül azonban többen is a döntőig meneteltek, így hárman a vigaszágon javíthattak. A folytatásban Tombor Benedek (38 kg) és Parádi László (68 kg) egyaránt három-három mérkőzést nyert, így a nap végén a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Kaszala Máté, Fierpasz András, Fekete Csaba nem jutott a legjobb 6 közé.

Képek forrása: DKSE birkózó szakosztály

A szakembertől megtudtuk még, hogy másnap már Szigetváron rendezték meg a Női U11 és U13-as Országos Bajnokságot, melyen színvonalas, parázs meccseket láthattak a versenyre kilátogató drukkerek, akik között ott volt Bacsa Péter, a Magyar Birkózók Szövetségének ügyvezető alelnöke is. A DKSE és fiókszakosztálya a Gurics György BDSE hét versenyzővel vágott neki a viadalnak, s a már évek óta tartó szorgalmas munka meglátszott az eredményeken is, mert számos érmet és pontszerző helyet gyűjtöttek a lányok.

Női U11 és U13-as Országos Bajnokság DKSE-s eredményei

U11
Telek Emma (38 kg) – 2. hely
Drapos Noémi (46 kg) – 3. hely
Szabó Viktória (29 kg) – 3. hely
Barta Krisztina Kinga (26 kg) – 5. hely

U13
Telek Emma (38 kg) – 2. hely
Utassy Lilla (62 kg) – 2. hely
Szabó Szilvia (38 kg) – 5. hely
Lengyel Csenge (58 kg) – helyezés nélkül

A rovat további hírei: Sport

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.