Második hely az alsóházban

spigott - 2024. június 2. 17:30

Magabiztos, hétgólos győzelemmel zárta az NB II-es felnőtt bajnokság idei kiírását a DKKA U21-es női kézilabda csapata.

Főoldali és belső kép forrása: DKKA

Hazai pályán, a Tököl elleni mérkőzéssel fejezte be az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi küzdelmeit az E-F csoportban a DKKA U21-es együttese a közelmúltban. Zubai Gábor és Törő Szabolcs együttese esélyesként vágott neki a tabellán hetedik vendégek elleni találkozónak, melynek első félideje kiegyenlített, nagy küzdelmet hozott. Ugyan akadémistáink többször is vezetést szereztek, ellenfelük nem nagyon akart leszakadni, s rendre egalizálni tudott. Egészen a félidő hajrájáig, mikor megint "meglépett" kettővel a DKKA, s a szünetre már 14-12-es vezetéssel vonulhatott.

A térfélcserét követően nagyon hamar, bő hét perc elteltével sikerült megdupláznia fórját fiataljainknak, akik a 43. percben már hat találattal, 21-15-re vezettek. Próbálkoztak ugyan a tököliek, de hiába jöttek fel az 50. percre 22-20-ra, erre is volt válassza a Kohász fiataljainak, akik az utolsó tíz percben gólt sem kapva arattak végül 27-20-as sikert, amivel megtartották második helyüket az alsóházi tabellán, míg a Tököl a hatodik, vagy hetedik helyen fejezi be a bajnokság 2023/2024-es kiírását.

DKKA U21 – VSK Tököl 27-20 (14-12)
A DKKA gólszerzői: Megyeri Bodza Zsuzsanna 4, Fehér Luca Blanka 4, Badacsonyi Edina 3, Bruzsa Lili 3, Vas Kitti 3, Dobos Hanna 2, Varga Csenge 2, Mikó Luca 2, Egejuru Euniké Sára 2, Faragó Kira 1, Csökmei Réka 1.

A rovat további hírei: Sport

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.