Versennyel emlékeztek a tornászok

spigott - 2024. június 4. 7:30

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi "Mozdulj, Diák!" DSE versenyzői a tornacsarnokban megrendezett III. Hajdú László Emlékversenyen.

Immáron harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség (MSOSZ) a Hajdu László Emlékversenyt, melyen az MSOSZ torna szakágának 2022-ben elhunyt vezetőjének emléke előtt tisztelegtek a viadal szervezői és résztvevői szombaton, valamint vasárnap. A verseny megnyitóján Alpekné Major Valéria, a Móra iskola igazgatója, valamint Salamonné Szabó Éva, az MSOSZ torna szakágának vezetője köszöntötte a megjelenteket, akik igen népes mezőnnyel vágtak neki viadalnak.

A dunaújvárosi tornacsarnokban megrendezett versenyen ugyanis öt egyesület összesen harminckét értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolója mutathatta be tudását. Ahogy azt megszokhattuk, a mezőnyben természetesen ezúttal is ott voltak a dunaújvárosi "Mozdulj, Diák!" DSE tornászai, akik tíz fővel, öt leány és öt fiú versenyzővel vettek részt a kétnapos megméretésen, árulta el Salamonné Szabó Éva, az MSOSZ torna szakágának vezetője, valamint a "Mozdulj, Diák!" DSE vezetőedzője, akitől megtudtuk, hogy az idei emlékversenyre már külföldről is érkeztek tornászok.

– Eredetileg ez egy országos verseny, de most nemzetközivé bővítettük azzal, hogy meghívtuk a bukaresti speciális olimpikonokat, akik három fővel vettek részt a viadalon. Ezzel együtt azért igyekeztünk megőrizni a verseny országos jellegét, mert a magyar versenyzők eredményét nem befolyásolhatta a román tornászok szereplése. A szombati nap a divízionálásé volt, míg vasárnap a döntőket rendeztük meg. A lányok négy szeren, ugráson, felemáskorláton, gerendán és talajon mutathatták be tudásukat, most először négyféle szinten, míg a fiúk hat szeren, talajon, lólengésben, gyűrűn, ugráson, párhuzamos korláton és nyújtón versenyeztek egyes és kettes szinten.

Végh Zoltán felvételei

Mint azt a "Mozdulj, Diák!" DSE vezetője érdeklődésünkre elárulta, soha nem az a céljuk, hogy minél jobb helyezéseket érjenek el egy-egy versenyen, hanem elsősorban az, hogy a versenyzők önmagukhoz képest hozzák ki magukból a maximumot. Erre idén sem lehetett panasz, mert a dunaújvárosi sportolók tényleg igyekeztek a lehető legjobb teljesítményt nyújtani, s fegyelmezett, szép teljesítményüknek köszönhetően összesen huszonhét éremmel zárták a végig remek hangulatú, rangos megméretést.

A "Mozdulj, Diák!" DSE versenyzőinek eredményei

Lányok:
C szint – Dénes Alexandra: 2 arany- és 1 ezüstérem
1-es szint – Gulyás Noémi: 5 aranyérem
Koszorus Regina: 1 ezüstérem és két 5. hely
Polyákovics Kitti:1 bronzérem és két 6. hely
2-es szint – Latinovics Lívia: 5 aranyérem

Fiúk:
1-es szint - Boromisza Krisztofer: 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzérem
Kiss Dominik: 1 arany-, 1 ezüstérem és két 4. hely
Orsó Ábrahám: 1 ezüstérem, egy 4. és két 5. hely
Koskai Márk: 3 aranyérem
Bíró Dominik: 2 ezüstérem

A rovat további hírei: Sport

Már az elődöntőért küzdenek

Már az elődöntőért küzdenek

2024. jún. 20.

Az ST Solar és a Campus osztályból is egy-egy csapat jutott be a Dunaújváros Kupa elődöntőjébe a sorozat legutóbbi összecsapásain.

DSTV: imádták a focit

DSTV: imádták a focit

2024. jún. 19.

A Margaréta Tagóvoda adott otthont az idei Ovi foci Kupa sorozat első felvonásának. A kezdeményezés életében ez immáron a nyolcadik esztendő, s ahogy fejlődött az esemény, úgy bővült a résztvevők száma is: 14 intézmény apró csapatai mérkőztek meg egymással. Hangkép.

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

2024. jún. 19.

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

DSTV: nyári tábort szervez a Fox SE

2024. jún. 18.

A sporthírek tekintetében maradunk a Fox SE kötelékében, ám most nem Kis Nikolett eredményeiről lesz szó. Azok a sportolók ugyanis akik nemzetközi versenyeken vettek részt, kaptak egy kis pihenőt – a többiek azonban még keményebben dolgoznak, sőt, a közösség már a nyári táborra is készül. Hangkép.

Közel volt a dobogó

Közel volt a dobogó

2024. jún. 18.

Egy negyedik és egy ötödik hellyel zárták a dunaújvárosi birkózók a Miskolcon megrendezett U15-ös szabadfogású országos bajnokság küzdelmeit.

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

Gurisatti Gyula vb-bronzérmes Plovdivban

2024. jún. 18.

Bár nagyon közel volt az első helyhez is, szépen fénylő bronzéremmel zárta Gurisatti Gyula a plovdivi mozgáskorlátozott horgász világbajnokságot.

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

Remek hazai eredmények az Intercisa Kupán

2024. jún. 17.

Közel ötven dobogós helyezéssel zárták a Fabó Éva Sportuszodában megrendezett Intercisa Kupa első fordulóját a DKSE tehetséges úszói.