AlfaCity: márkahű parádé a Szalki-szigeten (galériával)

spigott - 2024. július 3. 10:30

Immáron negyedik alkalommal adott egymásnak randevút az Alfa Romeósok összetartó márkaközössége a Szalki-szigeten a mögöttünk hagyott hétvégén. Derűs, mozgalmas programözön volt – nem csak a márka híveinek, de nekik pláne!

Ahogy az elmúlt három esztendőben, idén is Dunaújváros adott otthont az Alfa Romeo évi rendes márkatalálkozójának – az AlfaCity immár hagyományos kavalkádját a Szalki-szigeten rendezték múlt csütörtöktől szombatig.

Programözön és remek hangulat

Az elmúlt években már megszokhattuk, hogy a szervezők rengeteg érdekes programmal várták a résztvevőket, akikből ezúttal sem volt hiány: már csütörtökön megjöttek az első fecskék, akik az ország szinte minden szegletéből, de még külföldről is rendre célba veszik városunkat a nyáron. Az igazi dzsembori a péntek reggeli kapunyitás után kezdődött, tömött sorokban érkeztek az alfások, míg a színpadon már délelőttől folyamatosan volt valami látnivaló.
Az igazi bulihangulat délutánra lett teljes, többek között felnikitartó versenyen, alfás bringatúrán mérethették meg magukat a bátrabbak, este nyolctól a Golddance tánciskola csapata, majd ismert DJ-k szórakoztatták a népes közönséget. A szombati nap hasonlóan izgalmasan alakult, a délelőtti hivatalos megnyitót követően rengeteg különleges Alfát mutattak be az érdeklődőknek – de nemcsak a felnőttek, hanem a fiatalabbak is találtak bőven programot maguknak a gyerekszínpadon.

Dunaújváros? Nagyon jó hely!

A remek délutáni programokat követően újra az önfeledt szórakozásé volt a főszerep, újabb rangos DJ alakította a hangulatot egészen hajnalig, ezzel zárva ezt a remek két-két és fél napot, melyet érthetően elégedetten értékelt Mezei Zsolt alpolgármester, illetve a főszervező Halápi Zsolt is.

Mezei Zsolt személy szerint is büszke a dzsemborira – mint kérésünkre elárulta, bevallottan elfogult is a márkatalálkozóval kapcsolatban:
– Személyesen is közel áll a szívemhez a rendezvény, mert körülbelül nyolcvan százalékban én hoztam ide az AlfaCityt – és erre büszke vagyok. Egy-egy ilyen márkatalálkozón nagyon jó megfigyelni, hogy a napközben zajló speciális szakmai beszélgetésekből miként mennek át a résztvevők a bulizásba, egymás szeretésébe, hogy mennyire jól érzi itt magát több ezer ember. Jó látni a boldogságot, nincsenek lekonyuló szájak, politikai viták, hanem tényleg azt beszéli meg mindenki, amit szeret. Szerencsére kiváló a kapcsolatunk az AlfaCity szervezőivel, bármikor felhívhatjuk egymást, hogy beszéljünk a rendezvényről, vagy egyéb dolgokról. Amennyiben megnézzük a Szalki-sziget fejlesztéseit, elmondhatjuk, hogy van azért köze az AlfaCityhez, illetve az egyéb rendezvényekhez, pont azért, hogy tényleg mindenki jól érezhesse magát itt. Én nagyon szeretném, ha jövőre és azt követően is visszatérnének ide az alfások – Dunaújváros az ő szemükben is nagyon jó hely. Dunaújvárosba el kell jönni, meg kell nézni a szigetet, meg kell nézni a várost, az embereket, beszélgetni kell velük, és kiderül, hogy nyitott, befogadó, jó város – és nekünk fontos és üdvös, ha ezt minél többen viszik körbe az országban.

Rendezvényhelyszínként egyszerre zseniális és ideális a Szalki-sziget, hangsúlyozta kérdésünkre a DSTV kamerája előtt Halápi Zsolt:
– Itt a Duna, itt a strand, gyönyörű, fás környezet, és megvan az az alapvető infrastruktúra, ami nekünk nagyon fontos. Egyrészt azért, mert több mint ezer autót kell leparkoltatnunk, elhelyeznünk, ami azt jelenti, hogy nagyjából 3-4 ezer vendéget várunk érvről évre, amihez kell azért mosdó, zuhanyzó, rengeteg olyan dolog, ami itt szerencsére adott, nem beszélve arról, hogy az ország közepén vagyunk, s ez a helyszín mindenhonnan jól megközelíthető. Napközben természetesen autós programokkal vártuk a résztvevőket, igyekeztünk a legizgalmasabb Alfa Romeókat felvinni a színpadra, rengeteg oldtimerünk van, talán soha nem volt még ennyi, mint most, van köztük 1958-as gyártású is, ami a saját lábán érkezett ide, de itt van a márka legújabb modellje, a teljesen elektromos Junior is, amit Magyarországon itt és most lehetett először megcsodálni. Nemcsak a hazai alfások szeretnek azonban minket, már évek óta látható, hogy külföldről is egyre többen érkeznek, egyre többen szeretik ezt a rendezvényt. Nagyon sokan jönnek Csehországból, természetesen erős az olasz kontingens, de nyilván itt vannak a környező országok alfás magyarjai, illetve Ausztriából is több autó érkezett. Tavaly 1200 Alfa jött el Dunaújvárosba, idén egy kicsit kevesebb, pontosan 1025-öt számoltunk, de a hangulatra természetesen most sem lehetett panasz. Az sem titok, ahogy véget ér a rendezvény, már el is kezdjük szervezni a 2025-ös AlfaCity programját – jövőre biztos újra itt leszünk!

AlfaCity tehát visszatér és visszavár – találkozzunk újra a Szalki-szigete, az idei összetartás hangulatáról meg meséljenek a képek!

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Tippek és trükkök a tikkasztó napokra

Tippek és trükkök a tikkasztó napokra

2024. júl. 05.

Az első, meghosszabbított hőségriasztáson már túl vagyunk, de küszöbön a következő, és nem lehet eleget ismételni: a kánikula időszaka különleges kihívások elé állít mindenkit – figyeljünk magunkra is, egymásra is!

DSTV: MMK-tábor – a közlekedés jegyében

DSTV: MMK-tábor – a közlekedés jegyében

2024. júl. 03.

Ahogy véget ért a tanév, már el is startolt az MMK-ban szervezett tematikus nyári sorozat első felvonása, derül ki a DSTV összegzéséből. Az első alkotótábor a Közlekedj okosan! címet viselte – a program keretében még rendőrökkel is találkozhattak a táborozók. Hangkép.

Itt az idő: közösségi napot szerveznek a Kaptárban

Itt az idő: közösségi napot szerveznek a Kaptárban

2024. júl. 01.

A közelmúltban már foglalkoztunk a témával, most itt az alkalom a részletes programterv ismertetésére: idei, immár harmadik nagy összetartását szervezi meg a Kaptár Music Pubban a Jägermeister-gyűjtők lelkes csapata. Közösségi élményt ígérnek – színes kínálattal!

Átmeneti enyhülés, a hét végére visszatér a tikkasztó kánikula

Átmeneti enyhülés, a hét végére visszatér a tikkasztó kánikula

2024. júl. 01.

Érdemi változást keddtől ígér a DO időjárási szakértője, a hidegfront erős széllel és némi csapadékkal érkezik, viszont nem tart túl sokáig: már pénteken felmelegedés kezdődik, és a hét vége újra hőséget hoz.

Tombol a kánikula – figyeljünk magunkra és másokra!

Tombol a kánikula – figyeljünk magunkra és másokra!

2024. jún. 30.

Változékony ugyan az idő, a forróságot bármikor letörheti egy-egy hidegfront, de alapvetően meleg van és melegebb, mint a korábbi években. Barta Endre alpolgármester, a 4-es választókerület képviselője egy néhány nappal ezelőtti délutánon vizet osztott a Római városrészben.

DSTV: cicaterápia a Vasváriban

DSTV: cicaterápia a Vasváriban

2024. jún. 30.

Különleges foglalkozás helyszíne volt a Vasvári Pál Általános Iskola, derül ki a DSTV összegzéséből. Még a nyári szünidő előtt négylábú, doromboló vendégek látogattak el az intézmény két osztályához – Matyi és Áfonya osztatlan sikert aratott a nebulók körében. Hangkép.

Nagyot ment a Resti Családi Napok programja a Vasmű úton (galériával)

Nagyot ment a Resti Családi Napok programja a Vasmű úton (galériával)

2024. jún. 28.

Idén immár harmadszorra csalogatta színes programmal a városlakókat a Resti Bisztró stábja az egység előtt lezárt Vasmű útra múlt hét végén. Az eseménysorozat ráadásul két naposra bővült – sok-sok zene és tánc, színes családi kavalkád, de még jövővallatás és sütiverseny is színesítette a kínálatot.