Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Egész nyáron nyitva a könyvtár – és mesés kínálattal is csalogatta a családokat!

Öcaline - 2024. július 14. 11:00

A szokásos rendben július végéig, majd közel egy hónapon át rövidített nyitvatartással üzemel a József Attila Könyvtár. Az intézmény gyermekkönyvtára ráadásul színes nyári sorozattal is csalogatta a famíliákat – szép sikerrel!

Tételes tájékoztatóval szolgált a nyári menetrendről Tóth Éva, a József Attila Könyvtár vezetője – kezdjük a nyitvatartással!

Nyári üzemmód

A legfontosabb tudnivaló, hogy egészen július 26-ig a József Attila Könyvtár felnőttkönyvtára a szokásos rendben várja a látogatóit. Szintén lényeges, hogy a vakációra tekintettel a gyermekkönyvtár délelőttönként is nyitva tart szinte minden nap: hétfőn, kedden, szerdán, pénteken 9 órától 18 óráig, csütörtökön 13 órától 18 óráig áll nyitott kapukkal a betűk fiatal barátai előtt.
A Március 15. tér 5. szám alatt üzemelő Béke fiókkönyvtár is nyitva tart: a Béke városrészi bázis hétfőn, szerdán, csütörtökön 12 órától 17 óráig, kedden 8 órától 12 óráig, pénteken 12 órától 16 óráig látogatható.
Megváltozik a menetrend július 29-én kezdődően, tudatta lapunkkal az intézményvezető. A legfontosabb változás, hogy közel egy hónapon át, augusztus 23-ig a központi könyvtár rövidített nyitvatartással üzemel. Ez tételesen azt jelenti, hogy a kulturális bázis minden hétfőn, szerdán és pénteken 8 órától 13 óráig, míg hetente kedden és csütörtökön 13 órától 18 óráig várja felnőtt és gyermek olvasóit!

Színes, mesés kínálattal

Idén is nagy sikert arattak a gyermekkönyvtár szünidei programjai – és még lesz egy esemény, amire szeretettel várják az érdeklődőket: két héten át keddenként rendezték meg ugyanis a népszerű Mazsola-percek sorozatát – a mondókázó-daloló foglalkozások sora július 16-án, kedden 10 órától folytatódik, egyúttal ez lesz a nyári kínálat záró eseménye.
Szintén szép sikert aratott – az elmúlt hetekben két alkalommal is! – a gyermekkönyvtár másik nagy attrakciója, a Papírszínház című bemutató: a kreatív foglalkozással tarkított élőszavas mese ezúttal is népszerűnek bizonyult a könyvtárba látogató diákok körében.

(Archív fotó: jakd.hu)

A rovat további hírei: Kultúra

Rockmaraton: esküvő is, Judas Priest is – csúcsrajáratások (galériával)

Rockmaraton: esküvő is, Judas Priest is – csúcsrajáratások (galériával)

2024. júl. 14.

Nem kérdés, hogy a tegnapi nappal futott a csúcsra a Rockmaraton idei kínálata – persze a mai menet sem lesz gyenge –, a Judas Priest gigabulija előtt délután még maratonista esküvőnek is otthont adott a Szalki-sziget!

Rockmaraton: parádés péntek – mindig magasabbra (galériával)

Rockmaraton: parádés péntek – mindig magasabbra (galériával)

2024. júl. 13.

Nagy összegzés helyett most csak egy nettó címszavas beszámoló következik, drága böngészők és aranyos mindenki – viszont akkora galériát tolunk Zozó bradörrel, hogy leszakad alatta az asztal.

DSTV: Múzeumok Éjszakája a kőtárban – visszanéző

DSTV: Múzeumok Éjszakája a kőtárban – visszanéző

2024. júl. 13.

Az eseményről már beszámoltunk e hasábokon, most itt a DSTV összeállítása. Színes, mozgalmas gazdag kínálattal várta a vendégeket a Múzeumok Éjszakája keretében az Intercisa Múzeum a közelmúltban – az eseménysorozat helyszíne hagyományosan a kőtár volt. Hangkép.

Nyári bulival búcsúzik az évadtól a Zenélő Cukrászda

Nyári bulival búcsúzik az évadtól a Zenélő Cukrászda

2024. júl. 10.

A hivatalos évadzáró már legurult, most a filmforgatás miatt elmaradt koncerttel fejelik meg a szezont: az SZMK Retró Duó muzsikál a Vasmű úti bázison szombaton. Mindenkit várnak!

Tüzes napok: visszaszámlálás, csütörtökön startol a Rockmaraton!

Tüzes napok: visszaszámlálás, csütörtökön startol a Rockmaraton!

2024. júl. 09.

Pár év kihagyás után idén ismét Dunaújváros ad otthont az idén 30 éves jubileumát ünneplő Rockmaraton Fesztiválnak: a fergeteges bulisorozat  csütörtökön nyitja meg kapuit a rock/metal zene rajongói előtt a Szalki-szigeten.

DSTV: drámapedagógia az MMK táborában

DSTV: drámapedagógia az MMK táborában

2024. júl. 06.

Különleges előadások is színezik az MMK táborainak programját, derül ki a DSTV összeállításából. A "Közlekedj okosan!" tematikus hetének kínálatában a közelmúltban Polgár Lilla tartott drámapedagógiai foglalkozást, a táborlakó nebulók nagy örömére. Hangkép. 

DSTV: vizsgáztak a Violin színjátszói

DSTV: vizsgáztak a Violin színjátszói

2024. júl. 05.

Látványos bemutatók helyszíne volt a Bartók stúdióterme a közelmúltban, derül ki a DSTV összegzéséből. A Violin Művészeti Iskola színjátszó tagozatos csoportjai mutatták be vizsgaelőadásaikat – négy korosztályban. Hangkép.