Ezüstös juniorok

spigott - 2024. július 1. 7:30

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

A tornán még hibátlan franciák ellen lépett pályára a két DKKA-játékost, Gajdos Petrát és Török Fannit soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott az észak-macedóniai U20-as világbajnokság döntőjében vasárnap este.

Fiataljaink nem is kezdtek rosszul, egy 3-1-es etappal vágtak neki a meccsnek, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert a franciák egy 3-0-s sorozattal fordítottak sőt, az első játékrész derekán már két góllal megléptek a magyar csapattól (5-7). A folytatás óriási küzdelmet hozott, melyben rendre a mieink futottak az eredmény után, de többször is sikerült egalizálniuk, így még a 26. percben sem lehetett megtippelni, ki mehet majd elégedettebben a szünetre. A játékrész hajrájában sajnos újra meglépett kettővel az ellenfél, s ugyan az utolsó percben sikerült megfelezni a hátrány, a második etapnak 14-13-as francia-fórral vágtak neki a felek.

Képek forrása: IHF

A térfélcserét követően sajnos beragadtak a mieink, így három perc alatt szerzett három góllal húztak el a franciák, de Szilágyi Zoltán alakulata is hatalmasat küzdött, s fokozatosan ledolgozta hátrányát, majd a 47. percben végre sikerült egyenlítenie is (21-21). A következő magyar támadás után már a mieink vezetését mutatta az eredményjelző, de nem sokáig, mert az 51. és az 56. perc között négy találatot szerzett az ellenfél úgy, hogy a mieink csak egyszer voltak eredményesek (24-26). A véghajrában mindent elkövetett együttesünk azért, hogy egyenlítsen, de hiába jött fel egy találatra, a franciák egy újabb 3-1-es sorozattal döntötték el a meccset, s végül 29-26-os győzelemmel szerezték meg a junior világbajnokság első helyét.

Magyarország – Franciaország 26-29 (13-14)

Magyarország: Zaj, Imre (kapusok), Csernyánszki, Csíkos 4, Faragó 6 (2), Farkas J. 2, Gajdos, Gém 2, Kovács A. 4, Kövér 1, Panyi 1, Szabó 1, Szabó 2, Török, Varga 3 (1), Vártok. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Kovács Zsófia utazhat Párizsba

Kovács Zsófia utazhat Párizsba

2024. júl. 02.

A Magyar Torna Szövetség (MATSZ) elnökségének döntése értelmében a DKSE Európa-bajnoka, Kovács Zsófia is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

DSTV: utánpótlás szezonértékelő

2024. júl. 02.

Az utánpótlás csapatainak teljesítményével folytatódik a DKKA szezonértékelője. Ez alkalommal Vertig Csaba beszélt a fiatalok eredményeiről. Hangkép.

Négy kupaérem Sukoróról

Négy kupaérem Sukoróról

2024. júl. 02.

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel zárták a DKSE ifjú kajak-kenusai a Sukorón megrendezett Magyar Kupa küzdelmeit a mögöttünk hagyott hétvégén.

Második hely a Thetis Kupán

Második hely a Thetis Kupán

2024. júl. 01.

Három győzelemmel és egy vereséggel szerezte meg a görögországi Thetis Kupa második helyét a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

Ez ám a fordulat: Kovács Zsófia döntőzött és ezüstérmes Bukarestben

2024. jún. 30.

Tartalékból előlépve döntőzött és remek gyakorlattal végzett a bukaresti RomGym Trophy felemáskorlát döntőjének második helyén a DKSE kiválósága, Kovács Zsófia, így újra teljesen nyílt a harc a tornászok utolsó olimpia kvótájáért, melyről kedden dönt a MATSZ elnöksége.

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

Kovács-Seres Hunor újabb bajnoki címe

2024. jún. 30.

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a nyíltvízi úszók Szegeden megrendezett korosztályos bajnokságát a DKSE tehetséges versenyzője, Kovács-Seres Hunor.

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

Kovács Zsófia tartalék Bukarestben

2024. jún. 30.

Nem sikerült döntőbe jutnia felemáskorláton a hosszú sérüléséből visszatért Kovács Zsófiának a Bukarestben zajló RomGym Trophy-n.