Bravúros továbbjutás a kupában

spigott - 2024. augusztus 4. 7:30

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Az új szezon első tétmérkőzését játszotta a nyáron alaposan átalakult Dunaújváros FC labdarúgó csapata, mely a Magyar Kupa első fordulójában lépett pályára a Dunaújvárosi Stadionban szombaton délután fél öttől. A mieink ellenfele a szintén megyei első osztályú Unione FC volt, melyben több volt NB I-es labdarúgó mellett két volt válogatottat is köszönthettek a drukkerek, ugyanis a nemzeti mezt 207-szer magára öltő Juhász Roland mellett a 12-szeres válogatott Feczesin Róbert is helyet kapott a fővárosiak kezdőjében.

A találkozó első felvonását a mieink kezdték valamivel bátrabban, ám az első komolyabb helyzet a vendégek előtt adódott. A folytatásban a mezőnyben folyt inkább a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben, egészen a 22. percig, mikor a vendégek tizenegyest kaptak egy elég balszerencsés kezezés után, s a megítélt büntetőt Hassan Aribi vágta a kapufa segítségével a hálóba (0-1)
A folytatásban rutinosan őrizte előnyét a vendégcsapat, de a második felvonásra egyértelműen átvette az irányítást együttesünk, mely az 50. percben Bata közeli fejesével egalizált, majd az 58. percben egy remek támadás végén már a vezetést is megszerezte Tapiska találatával (2-1).

Végh Zoltán felvételei

A túloldalon Bolla kapusnak akadt egy nagy védése Aribi bombája után, de a 70. percben újra a mieink örülhettek, mert Godslove lövésébe hiába kapott bele bravúrra Tavasi András, a labda átcsorgott a gólvonalon (3-1). A hajrában nagyon igyekezett a fővárosi alakulat, de a mieink biztosan őrizték előnyüket, s végül megérdemelt, 3-1-es győzelemmel jutottak be a Magyar Kupa második fordulójába.

Dunaújváros FC – Unione FC 3-1 (0-1)
Gólszerzők: Bata, Tapiska, Godslove, ill: Aribi

Dunaújváros FC: Bolla – Király, Hegedűs, Horváth, Ferenczy, Vagyóczki, Gál, Bata, Tapiska, Szepessy, Godslove. Vezetőedző: Gróf András.

A rovat további hírei: Sport

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

2024. aug. 02.

Idén is nagy sikerrel tartották meg szokásos Nyári Úszó- és Sporttáborukat a DFVE vízilabdázói. Hangkép.

Czifra Bettina Lili helytállt az olimpián

Czifra Bettina Lili helytállt az olimpián

2024. aug. 02.

Huszonegyedik helyen végzett a női tornászok egyéni összetett olimpiai döntőjében a DKSE kiválósága, Czifra Bettina Lili. Szívből gratulálunk!

Negyeddöntős a női kézilabda válogatott

Negyeddöntős a női kézilabda válogatott

2024. aug. 01.

A magyar női kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a párizsi olimpián, miután csütörtökön 27-24-re legyőzte Spanyolországot a csoportkör negyedik fordulójában.

Újabb testvérpár a Bikáknál

Újabb testvérpár a Bikáknál

2024. aug. 01.

A korábban igazolt Mikkel Jensen után a dán játékos öccse, a 19 esztendős Mathias Jensen is a DAB hokisainál folytatja pályafutását.

DSTV: ma már döntőben bizonyíthat Czifra Bettina Lili

DSTV: ma már döntőben bizonyíthat Czifra Bettina Lili

2024. aug. 01.

Már javában zajlanak a 2024. évi olimpiai játékok – dunaújvárosi versenyzőkért is szoríthatunk. A tornászok részéről például Czifra Bettina Liliért, aki parádés versenyzéssel, a 18. legjobb eredménnyel jutott be az egyéni összetett fináléjába. Trenka János jelentkezett Párizsból, telefonon. Hangkép.