Győzelem az utolsó edzőmeccsen

spigott - 2024. augusztus 31. 7:30

A második félidőre jelentősen feljavult a DKKA női kézilabdázóinak védekezése a NEKA elleni felkészülési találkozón.

Kép forrása: archív felvétel

Utolsó nyári felkészülési mérkőzésén lépett pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely Balatonbogláron, az NB I/B rajtjára készülő NEKA otthonában mérette meg magát pénteken este. Az összecsapás első félideje kiegyenlített küzdelmet hozott, a védekezések kevésbé, a támadójáték viszont mindkét oldalon jól működött, így a szünetig fej fej mellett haladtak a felek (19-19).

A fordulás után még egy rövid ideig a házigazdák örülhettek a vezetésnek, ám a folytatásban nagyon összekapta védekezését együttesünk, mely a második harminc percben mindössze nyolc találatot engedélyezett ellenfelének úgy, hogy a NEKA kapuja előtt azért megmaradt a jó forma. A találkozó hajrájában így már magabiztos előnynek örülhettek kézilabdázóink, akik végül magabiztos, 35-27-es győzelemmel zárták a sok tapasztalttal bíró összecsapást.

A DKKA női kézilabdázói ezzel lezárták felkészülési meccseik sorozatát, s jövő hét szombaton már a MTK elleni fővárosi bajnokin adhatnak számot tudásukról.

NEKA – DKKA 27-35 (19-19)
DKKA: Oguntoye – Arany 6, Agócs 4, Borgyos 2, Somionka, Gerháth 2, Sallai 3. Csere: Weininger (kapus), Lakatos 1, Gajdos 2, Kpodar 3, Luchies 3, Szalai B. 2, Török F., Kellermann 3, Masna, Horváth A. 1, Paróczy 3. Vezetőedző: Gulyás Péter.

A rovat további hírei: Sport

Álom maradt a döntő 10 méteren

Álom maradt a döntő 10 méteren

2024. aug. 30.

Nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé Gurisatti Gyulának a légpisztolyosok 10 méteres versenyszámában a párizsi paralimpián.

Új néven, nagy célokkal vágnak neki a szezonnak

Új néven, nagy célokkal vágnak neki a szezonnak

2024. aug. 30.

A korábbi egyetemi asztalitenisz csapatok és játékosok új név alatt folytatják szeptembertől a bajnoki szereplést a másod- és harmadosztályban.

DSTV: készül az új műfüves pálya

DSTV: készül az új műfüves pálya

2024. aug. 29.

Mint arról már korábban beszámoltunk, hatalmas fejlesztés célegyenesébe érkezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, s vele együtt persze a város is. Már dolgoznak a munkagépek a Lorántffy iskola melletti területen, készül az új műfüves sportpálya! Hangkép.

Hasznos edzőmeccset játszottak a futsalosok

Hasznos edzőmeccset játszottak a futsalosok

2024. aug. 29.

Rengeteg tapasztalattal bíró felkészülési mérkőzést vívott az ELTE-BEAC gárdája ellen a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese szerdán este.

Épül a DLSZ Aréna új műfüves pályája

Épül a DLSZ Aréna új műfüves pályája

2024. aug. 28.

Megkezdték a DLSZ Aréna második műfüves pályájának építését, melyet a tervek szerint szeptember végén, október elején vehetnek birtokba a városi kispályás labdarúgók.

Hibátlanul a nyolc közé

Hibátlanul a nyolc közé

2024. aug. 28.

Mindhárom csoportmeccsét megnyerte a két dunaújvárosi játékossal felálló magyar U19-es női vízilabda válogatott a zágrábi korosztályos Európa-bajnokságon.

Paralimpia 2024: szerdán rajt Párizsban

Paralimpia 2024: szerdán rajt Párizsban

2024. aug. 27.

Gurisatti Gyula három számban is megméreti magát a párizsi paralimpián.