Két dobogó a bajnokság nyitónapján

spigott - 2024. augusztus 15. 7:30

Egy arany- és egy ezüstéremmel kezdte meg a kajak-kenusok felnőtt magyar bajnokságának küzdelmeit Slihoczki Ádám, a DKSE kenusa.

Slihoczki Ádám és Hajdu Jonatán idén is összetérdelnek a bajnokságon! (Kép: MKKSZ-archív)

Szolnokon rendezik meg a kajak-kenusok Ma Santé & Beauté Clinique Felnőtt Magyar Bajnokságát augusztus 14. és 16. között, s a megméretésen negyvenkét egyesület több mint kétszáz versenyzője vesz részt. A verseny egyben válogató a nem olimpiai számok világbajnokságára is, s a népes mezőnyben két dunaújvárosi kenusért, Hajdu Jonatánért és Slihoczki Ádámért is szoríthatunk.

A DKSE sportolói közül Hajdu Jonatán csak ma kezdi meg szereplését a viadalon, Slihoczki Ádámra ugyanakkor már szerdán feladatok vártak, ugyanis két számban is hajóba térdelt a bajnokság első napján. A 25 éves versenyző a kenu egyesek 1000 méteres versenyszámában előbb magabiztosan jutott be az A-döntőbe, ahol a dunavarsányi Uhrin Dávid mögött a második helyet szerezte meg. Az egyesek fináléja után nem sokkal már négyesben térdelt hajóba Slihoczki Ádám, aki a dunavarsányi Koczkás Dávid, Uhrin Dávid és Lugosi Gergely társaként végzett az első helyen 1000 méteren.

A bajnokság küzdelmei ma délelőtt és délután az 500 méteres számokkal folytatódnak, s a DKSE kenusai közül Slihoczki Ádám öt, míg Hajdu Jonatán három számban áll rajthoz.

A rovat további hírei: Sport

Elérték céljukat futsalosaink

Elérték céljukat futsalosaink

2024. szep. 17.

Idegenben is nyolc gólt szerezve húzta be első idei bajnokiját a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese az NB II Nyugati csoportjában.

Szoros vereséggel kezdtek az U18-asok

Szoros vereséggel kezdtek az U18-asok

2024. szep. 17.

Hiába vezetett még két góllal az utolsó negyed előtt, büntetőlövések után szenvedett egygólos vereséget a két DFVE-játékossal felálló magyar U18-as női vízilabda válogatott a kínai korosztályos világbajnokság nyitómeccsén.

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

Vereséggel kezdtek az Acélbikák

2024. szep. 16.

A meccs közel egyharmadát emberhátrányban töltve kapott ki két góllal a FEHA19 vendégeként a DAB jégkorong csapata az Erste Liga első idei mérkőzésén.

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

Orosz vezetőedző irányítja a DFVE vízilabdázóit

2024. szep. 16.

A klub és városunk vezetése is köszöntötte a DFVE női vízilabdázóinak olimpikonjait pénteken, majd az egyesület bemutatta a felnőtt együttes új edzői stábját is.

A hozzáállásra nem lehetett panasz

A hozzáállásra nem lehetett panasz

2024. szep. 15.

Szoros meccsekkel, két 3-1-es vereséggel vágott neki a korosztályos bajnokság küzdelmeinek a DSE Röplabda Akadémia U17-es csapata a Dózsa iskolában.

Megvédte címét a DKSE

Megvédte címét a DKSE

2024. szep. 15.

A DKSE női tornászainak első és második helyével ért véget a Központi Tornacsarnokban megrendezett Szuper Csapatbajnokság.

Búcsú a kupától

Búcsú a kupától

2024. szep. 14.

Nem tudták borítani a papírformát a Dunaújváros FC labdarúgói az NB III egyik élcsapata ellen a Magyar Kupa harmadik fordulójában.