Vajon 40 felett mennyien választják az orvos-esztétikai kezeléseket?

doszerk - 2024. augusztus 19. 9:30

Az elmúlt években jelentősen megnőtt a 40 év feletti nők körében a non-ablatív szépészeti beavatkozások iránti érdeklődés hazánkban. Az egyik legnépszerűbb eljárás a hialuronsavas feltöltés, amely kíméletesen segít a bőr fiatalításában. (X)

Napjainkban a 40 éves kor megélése már nem jelent akkora terhet a nők számára, mint a korábbi évtizedekben. Mivel megelőzésként számos lehetőség áll rendelkezésükre, később kezd meglátszani az öregedés arcbőrükön. Jó hír, hogy az olyan kezelések, mint az Aesthetica Orvosi Központ arcfiatalító, bőrmegújító megoldásai segítenek megőrizni a természetes és fiatalos vonásokat. Nézzük, milyen kezeléseket érdemes igénybe vennünk.

Innovatív eljárások a szépség megtartásáért

Az utóbbi öt év statisztikái szerint az arcfiatalító kezeléseken részt vevő középkorú nők száma évente 15-20%-kal növekszik. Ez a növekedés jól mutatja, hogy mennyire másként gondolkodnak a negyvenes nők, mint korábban. Napjainkban már a negyven az új harminc, nem kell lemondanunk a szépségről az életkor előrehaladtával.

A modern eljárások segítségével ráncmentes, sima bőrünk, vonzó külsőnk lehet, és töretlen önbizalom jellemezheti mindennapjainkat. Az öregedés folyamata nem megállítható, azonban lelassítható, sőt a fiatal korban kezdett megelőző kezelésekkel kissé vissza is fordítható. 

Az öregedést befolyásoló tényezők

Mindannyian mások vagyunk, a külső behatások, életmódunk, a genetika és még számos egyéb ok miatt eltérő időben kezdődik meg a látványos öregedés. A látható jelek kialakulását befolyásolja a stresszes életmód, az UV-sugárzás hatása, a levegő szennyezettsége. Ezen behatások miatt bőrünk egyre petyhüdtebb, rugalmatlanabb lesz, kiszárad, és ráncosodásnak indul elsőként a szem és az állkapocs környékén.

A szervezetünkben lévő kollagén és elasztin mennyisége idővel csökken, ezáltal pedig az arc térfogata változik, és a bőr megereszkedése is beindul. Az arc volumenét biztosító zsírpárnák lejjebb csúsznak, és méretük is változik, ez pedig arcunk alakváltozását eredményezheti.

Orvos-esztétikai beavatkozások

Az esztétikai kezelések segítségével már könnyen visszaforgathatjuk az idő kerekét, legalább időlegesen. Az olyan beavatkozások, mint a botox injekciós ránckezelés vagy a hialuronsavas feltöltés alkalmasak arra, hogy időlegesen pótolják az elvesztett tartást. A természetes megjelenésre törekvő sebészek precíz módon injektálják a prémiumminőségű hatóanyagokat a bőr alá, ezzel pedig az arc visszanyerheti fiatalos megjelenését. Az arc középső részének feltöltése során kisimulnak a statikus ráncok, valamint az orr és száj közötti nasolabialis redőktől is megszabadulhatunk.

Több kezelés kombinálásával a végeredmény még látványosabb lesz. Ügyeljünk arra, hogy az orvos-esztétikai kezeléseket mindig tapasztalt szakemberre bízzuk, és az eljárás ellenőrzött környezetben történjen, mert a hibás injektálással vagy a nem megfelelő minőségű töltőanyaggal végzett eljárás eltorzult arcot, rosszabb esetben szövődményeket okozhat.

A rovat további hírei: Mozaik

Már a hét közepére visszatér a hőség

Már a hét közepére visszatér a hőség

2024. aug. 19.

Érdemi lehűléssel nem igazán számolhatunk a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint, zivatarok azonban augusztus 20-án is lehetnek térségünkben. Aztán megint támad a hőség.

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

Idén Pétfürdőn táboroztak a hittanosok

2024. aug. 18.

Hűsítő programokkal várták nyári táborba a dunaújvárosi római katolikus hittanosokat a júliusi hőségben, adta hírül a Dunaújvárosi Római Katolikus Plébánia – a közös nyaralás idén is színes közösségi kínálattal csalogatott. 

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

Újabb játszóeszközök a szabadstrandon

2024. aug. 18.

Vízi játszóeszközöket, napvitorlákat és homokozót telepítettek A DVG Zrt. munkatársai a cég által üzemeltetett szabadtsrandon a Szalki-szigeten. 

DSTV: tábori értékelés

DSTV: tábori értékelés

2024. aug. 18.

Színes kínálattal várták a gyerekeket az MMK tematikus táborai, derül ki a DSTV összegzéséből. A táboroztatás azonban nem egy egyszerű dolog, sőt, nagyon sok tényezőből áll össze, és értékes tapasztalatokkal szolgál. Hangkép.
 

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

A táplálkozás szerepe az egészségünk fenntartásában

2024. aug. 17.

Közismert tény, hogy a táplálkozásnak jelentős szerepe van az egészségünkre nézve. A betegségek nagy százaléka is kapcsolatba hozható a helytelen étkezési szokásokkal. Az optimális mennyiségű és minőségű tápanyagok bevitelének fontossága tehát vitathatatlan. (X)

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

Színes augusztális – újra a Szalki-szigeten!

2024. aug. 17.

Az elmúlt esztendők szép hagyományát folytatva ismét a Szalki-sziget ad otthont az ünnepi eseményeknek augusztus 20-án, azaz jövő kedden. Az önkormányzat eseményén gazdag, színes és változatos kínálattal várják az ünneplőket.

Az ideális konyha

Az ideális konyha

2024. aug. 16.

Az ideális konyha sok háziasszony álma. De mik is a kritériumok? Legyen a helyiség nemcsak tetszetős, de praktikus is. Legyen jól felszerelt, és feleljen meg az ergonómiai szempontoknak, essen minden kézre. (X)