Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

spigott - 2024. augusztus 4. 15:21

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Az ausztrálok elleni találkozóval zárta a párizsi olimpia csoportkörét a magyar női vízilabda válogatott vasárnap délután kettő órától, s ugyan mindkét csapat továbbjutott már a legjobb nyolc közé, a tét ezúttal az volt, hogy ki végez a csoport második helyén.

A meccs remekül kezdődött a mieink számára, ugyanis Garda már a második percben megszerezte a vezetést válogatottunknak, ám folytatás a védekezésről szólt mindkét oldalon, így sokáig nem zörgették meg a hálókat a felek. Egészen a hetedik percig, mikor az ausztrálok kerültek emberelőnybe, s Arancini révén kiegyenlítettek, vagyis az első szünetre 1-1-es állással vonultak a csapatok.

A második felvonásból négy perc telt el, mikor az ellenfél a vezetést is magához ragadta, s vár Szilágyi gyorsan válaszolt emberelőnyből, az ausztrálok következő támadása is pontos volt, így megint náluk volt az előny (2-3). Nem sokáig szerencsére, mert Keszthelyi ötméteresből egalizált, s mivel a hátralévő szűk két percben már nem született újabb találat, bőven ígért még izgalmakat a folytatás.

Melyet sajnos megint az ausztrálok kezdtek jobban, négy perc alatt háromszor is bevették a magyar kaput, míg a túloldalon csak Rybanska volt eredményes, s már kétgólos hátrányból kellett visszakapaszkodnia együttesünknek (4-6). A mieink mindent el is követtek ezért, Szilágyi még a harmadik szünet előtt visszahozta egyre a csapatot, majd a negyedik negyed elején Keszthelyi végre egyenlíteni is tudott (6-6).

Főoldali és belső képek forrása: MTI/Kovács Tamás

Nem sokáig örülhettünk azonban az egálnak, mert a következő két percben Williams előbb mezőnyből, majd emberelőnyből is bevette Magyari kapuját, s hiába szépített Szilágyi, Williams ötméteresből sem hibázott, vagyis négy perccel a meccs vége előtt még mindig kettő volt az ausztrál előny (7-9).

A véghajrá óriási izgalmakat hozott, mert a 29. percben Keszthelyi ötméteresből megint visszahozta egyre a mieinket, majd az utolsó percben Leimeter villant a legjobbkor, így 51 másodperccel a lefújás előtt végre sikerült egyenlíteni (9-9). A hátralévő időben emberelőnyben is támadhattak az ausztrálok a győzelem megszerzéséért, de válogatottunk remekül védekezett, így maradt a döntetlent, s ötméteresek döntötték el a pontok és a csoport második helyének sorsát.

A szétlövésben sajnos az ausztrálok voltak pontosabbak, mivel mind az öt büntetőjüket gólra váltották, míg a mieink közül Faragó hibázott, ez pedig azt jelentette, hogy 14-12-es vereséggel, csoportja harmadik helyén végzett a magyar válogatott, s az Egyesült Államok ellen kell medencébe ugrania a legjobb négy közé jutásért.

Magyarország – Ausztrália 12-14 (1-1, 2-2, 2-3, 4-3, 3-5) – ötméteresek után

Gólszerzők: Keszthelyi 3, Szilágyi 2, Garda, Vályi, Rybanska, Leimeter 1-1, ill.: Williams 4, Andrews 2, Arancini, Gofers, Armit 1-1

A rovat további hírei: Sport

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

2024. aug. 02.

Idén is nagy sikerrel tartották meg szokásos Nyári Úszó- és Sporttáborukat a DFVE vízilabdázói. Hangkép.

Czifra Bettina Lili helytállt az olimpián

Czifra Bettina Lili helytállt az olimpián

2024. aug. 02.

Huszonegyedik helyen végzett a női tornászok egyéni összetett olimpiai döntőjében a DKSE kiválósága, Czifra Bettina Lili. Szívből gratulálunk!

Negyeddöntős a női kézilabda válogatott

Negyeddöntős a női kézilabda válogatott

2024. aug. 01.

A magyar női kézilabda-válogatott negyeddöntőbe jutott a párizsi olimpián, miután csütörtökön 27-24-re legyőzte Spanyolországot a csoportkör negyedik fordulójában.

Újabb testvérpár a Bikáknál

Újabb testvérpár a Bikáknál

2024. aug. 01.

A korábban igazolt Mikkel Jensen után a dán játékos öccse, a 19 esztendős Mathias Jensen is a DAB hokisainál folytatja pályafutását.