Felemás hazai nyitány az utánpótlásnál

spigott - 2024. szeptember 13. 7:30

A DKKA U18-as csapata kikapott, az U20-asok viszont remek második félidei játékkal nyerték az Érd elleni korosztályos bajnoki találkozót.

Virág Roland együttese nem tudott javítani!

Az Érd elleni hazai összecsapásokkal folytatta a korosztályos bajnokságok küzdelmeit a DKKA U18-as és U20-as együttese szerdán délután.

Akadémistáink U18-as gárdája a Győr elleni 23-20-as vereséggel kezdték a szezont, s most nagyon szerettek volna javítani, de hiába vezettek a meccs elején még 3-1-re, a folytatásban sokkal pontosabban, koncentráltabban játszottak a vendégek, akik a félidei szünetre már 17-14-es előnnyel vonulhattak. A térfélcsere után továbbra is megmaradt az érdiek fölénye, s már nyolc találattal (20-28) is vezettek a vendégek, mikor a mieink óriási hajrát nyitottak, de hiába jöttek fel többször is két gólra, a meccs végén az érdiek örülhettek a 36-32-es sikernek.

Jogos öröm! (Képek forrása: DKKA)

Mivel a nyitófordulóban az U20-asok is kikaptak egy góllal a Győr vendégeként, így itt sem lehetett más cél, mint a javítás, és Sipeki Levente ezért igyekezett is mindent elkövetni. A feladat ezzel együtt nem volt egyszerű, mert az érdiek remekül kezdtek, s a gólokban gazdag első félidőt követően ők mehettek elégedettebben a pihenőre (20-22). A második felvonásra azonban rendezte védekezését akadémiánk U20-as gárdája, mely a szünet után "csak" tizenhárom gólt engedélyezett ellenfelének úgy, hogy cserébe tizenkilenc alkalommal volt eredményes, így végül 39-35-ös sikerrel tartotta itthon a pontokat.

Eredmények, gólszerzők

U18-as bajnokság I. osztály, Nyugat
DKKA – Érd 32-36
(14-17).
Gólszerzőink: Szűcs Zoé 11, Mezei Zoé 6, Vertig Lili Erika 4, Kelemen Zsófia 3, Kovács Fruzsina 3, Kerner Luca 2, Asztalos Lívia 2, Szabó Vanda 1.

U20-as bajnokság I. osztály, Nyugat
DKKA – Érd 39-35
(20-22)
Gólszerzőink: Fehér Luca Blanka 13, Baranyi Dóra 9, Egejuru Euniké Sára 8, Erdős Helga Rebeka 3, Deli Anna 3, György Rebeka Anna 2, Rigó Réka Fanni 1.

A rovat további hírei: Sport

Ismerős ellenfél a kupában

Ismerős ellenfél a kupában

2024. okt. 15.

Hazai környezetben, a Szombathely ellen öltenek szerelést női kézilabdázóink a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

Dunaújvárosi éremeső a Mesterfokún

2024. okt. 14.

Kilenc dobogós helyezéssel zárták a szerenkénti döntőket a DKSE tornászai a győri Mesterfokú Bajnokság második versenynapján.

A címvédő örülhetett

A címvédő örülhetett

2024. okt. 14.

Remek labdamenetekkel tarkított mérkőzésen vitte el a három pontot Dunaújvárosból a Fino Kaposvár együttese.

Értékes pontot szerzett a DAB

Értékes pontot szerzett a DAB

2024. okt. 14.

Kétgólos hátrányból álltak fel az Acélbikák a Gyergyói HK ellen, ám végül a vendégek örülhettek a hosszabbítás után szerzett győzelemnek.

Mayer Gréta mester lett összetettben

Mayer Gréta mester lett összetettben

2024. okt. 13.

Egy aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Mesterfokú Bajnokság egyéni összetett versenyét a DKSE tornászai szombaton.

Fontos pontokat szerzett a DFC

Fontos pontokat szerzett a DFC

2024. okt. 13.

Visszafogott játékkal, a félidők hajrájában szerzett Szepessy-gólokkal győzte le a vendég adonyiakat a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a megyei első osztály szombati összecsapásán.

A Kohászé a megyei rangadó

A Kohászé a megyei rangadó

2024. okt. 12.

Gyakorlatilag végig vezetve aratott háromgólos győzelmet az Alba FKC otthonában a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.