Remek hajrá, szép siker a címvédő ellen

spigott - 2024. szeptember 28. 7:30

Dunaújvárosban szakadt meg a brassói hokisok jó sorozata az Erste Liga péntek esti fordulójában.

Az éllovas és eddig veretlen Brassó elleni hazai mérkőzéssel folytatta az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata pénteken este fél héttől.

A mieink igyekeztek sokkal jobban beleállni a találkozóba, mint tették azt a Debrecen ellen, s bár az első percek a vendégek enyhe fölényét hozták, a DAB nagyon fegyelmezetten védekezve szűrte meg a brassói támadásokat. Az első harmad hajrájában viszont felgyorsultak az események, mert egy kivédekezett emberhátrány után sikerült kettő az egyben meglógnia hokisainknak, s Sziszak passzát Watkins húzta bravúros mozdulattal a hálóba (1-0). A gól után könnyen megduplázhatta volna előnyét együttesünk, de előbb Ritter szólóját védte Dubeau, majd Tóth ágyúzását kapta le a lepkéssel. A hajrában egy nagyon szerencsés góllal egyenlített a Corona, miután Bors lövése Tóth Gergely sisakján megpattanva hullott a kapuba (1-1).

A térfélcserét követően nagyobb fölénybe kerültek a vendégek, köszönhetően elsősorban annak, hogy hokisaink több ki nem kényszerített hibát is elkövettek. Így is megszerezhette volna a vezetést együttesünk, de Kluuskeri nem tudta végig vinni szólóját, s erre a 35. percben rá is fáztak a mieink, mert Zagidullin szép passza után Szkacskov nem hibázta el az üres kaput, így a második felvonás végén a Brassó lehetett elégedettebb.

Képek forrása: DAB

A harmadik etapban nagy erőket mozgósítottak Acélbikáink az egyenlítésért, s az a 49. percben össze is jött, méghozzá Zohovsnak köszönhetően, aki parádés csellel csapta be Dubeau kapust emberelőnyben, majd a rövid saroknál a ketrecbe húzta a pakkot (2-2). A második hazai találat után lendületben maradtak hokisaink, s mikor az 53. percben Jurkovics kapu mögül visszatett passzát Mikkel Jensen a kapuba vágta, már újra hazai vezetést mutatott az eredményjelző (3-2). A hátralévő időben mindent megtett a Brassó a harmadik gólért, de hiába hozta le kapusát is, a nagyon fegyelmezetten védekező Acélbikák Zohovs üres kapura lőtt góljával végleg lezárták a meccset, s nagyon szép, 4-2-es győzelemmel szerezték meg első pontjaikat az Erste Liga idei kiírásában.

DAB – CSM Corona Brasov 4-2 (1-1, 0-1, 3-0)

Dunaújvárosi Acélbikák: Tóth B. – Tóth G., Kluuskeri (1), Mikkel Jensen 1, Zohovs 2, Watkins 1 (2) – Raszkin, Sziszak (1), Sági, Ritter, Hári – Faith, Jurkovics (1), Sári, Mazzag, Nagy – Léhi, Matias Jensen, Cseh, Kuminka. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

Corona Brasov: Dubeau – Boriszenko, Jones (1), Desruisseaux, Kóger (1), Levin – Williams (1), Farkas, Valchar, Gajdó, Van Wormer – Gajdó, Bors 1, Szkacskov 1 (1), Kovács, Zagidullin – Kovács, Rudyka, Vasile, Rokaly. Vezetőedző: Dave MacQueen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: tornával emlékeztek

DSTV: tornával emlékeztek

2024. szep. 27.

Immáron negyedik alkalommal rendezte meg a DKSE torna szakosztálya a Pap Zoltán Emlékversenyt, melynek a legendás edzőről elnevezett Pap Zoltán Tornacsarnok adott otthont szeptember 21-én szombaton. Hangkép.

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.