Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

doszerk - 2024. szeptember 27. 9:00

A teraszok jelenthetik a nyári szezonban a második nappalit, az új életteret, ahol megfelelő árnyékolás mellett, valamint kényelmes és funkcionális bútorokkal berendezkedve a szabadidőnk nagy részét tölthetjük. (X)

A mediterrán vidékek elmaradhatatlan kelléke, a klasszikus napellenző tökéletesen alkalmas és kézenfekvő megoldás erkélyek, teraszok és kertrészek dekoratív, elegáns és hatékony árnyékolására. Többféle típusban kapható, akár motorizálható változatban is, így sokak számára jelentheti az ideális és komfortos árnyékoló szerkezetet. És nemcsak napsütésben, hanem esőben is védelmet nyújthat. Tartson velünk és ismerje meg a lehetőségeket!

Praktikus árnyékolók

Igényeink és pénztárcánk, valamint az árnyékolandó terület nagysága és elhelyezkedése függvényében választhatunk ma már a különféle árnyékoló szerkezetek közül. A Braun-Árnyékolástechnika Kft. által forgalmazott napellenzők erős és szép teraszfedést kínálnak kisebb és nagyobb külterekre egyaránt. 

A méltán népszerű napellenzőknek több típusa áll a vásárlók rendelkezésére a nagyobb felületek fedésére, a könyökkaros, a függőleges, valamint a tokozott kivitelű. Ezek az árnyékolók a lehető legnagyobb területet képesek lefedni, hiszen a kinyúlás mértékét és a napellenző szögét is állíthatjuk a Nap állásához igazodva.

Továbbá nem csupán erkélyek és hatalmas teraszok, hanem kerti kiülők esetén is megoldást nyújthatnak, így kerthelyiségek esetén is hatékonyan használhatók. Kényelmünket fokozhatjuk, ha motorizált változatban rendeljük meg, így egy gombnyomásra, az okosotthonok részeként pedig akár távolról is vezérelhetők.

Hogyan működik a közkedvelt könyökkaros napellenző?

A praktikus könyökkaros napellenző szerkezetének köszönhetően kézi működtetéssel is gyorsan kinyitható és visszacsukható, vagyis egyszerűen szabályozhatjuk vele az árnyékolás jellegét és mértékét. 

A vázból, a könyökkarból és a ponyvából felépülő könyökkaros napellenzők egyszerűen és gyorsan működtethetők tekerőkarral, vagyis kézi erővel vagy elektromotorral, illetve akár mindkettővel is. A kézi működtetés nem igényel elektromos áramot, ugyanakkor nagy erőt sem, így gyerekjáték a terasz és a mögötte elhelyezkedő belső terek igény szerinti nap elleni védelme.

A motoros változat elérhető időjárásfüggő vezérléssel is, így gyorsan igazodhat akár a távollétünkben is a megváltozott körülményekhez. 5-6 méternél hosszabb méretű napellenző esetén, illetve szelesebb teraszokra ez a típus ajánlott, mivel a kézi vezérlésűnél gyorsabban helyezhetjük biztonságba a ponyvát. 

Személyre szabott megoldás

A napellenzők méretét maximálisan a külterek méretéhez igazíthatjuk, így mindennél tökéletesebb megoldást jelenthetnek, ráadásul színben is ízlésünkre szabhatjuk. Az UV-, eső- és szélálló ponyva egyedi, a környezet színvilágához a legjobban illő árnyalatban és mintával rendelhető, amelyet elhasználódás vagy stílusváltás esetén egyszerűen kicseréltethetünk, amennyiben a szerkezete ép.
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

2024. szep. 27.

Folytatta a hétköznapi igényekre szakosodott kismesterek bemutatását a DSTV. Az összeállítás révén a kulcsmásolást, késélezést, táska- és cipőjavítást vállaló Dózsa György úti pinceműhelyt, és vezetőjét, Lakatos Teréziát ismerhetjük meg. Hangkép.

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

2024. szep. 26.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 éve van jelen Dunaújváros szívében – ekkor nyitották meg a játszótér kapuit a családok előtt. Vidáné Varga Tímea intézményvezető összegzése a jubileumi ünnepség részleteit is tartalmazza.

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

Egy riasztó, amiben mindig megbízhat

2024. szep. 26.

Létezik egy olyan riasztómárka, amiben ön is maximálisan megbízhat, ha a biztonságáról van szó. (X)

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

Mikor jelent jó megoldást az egyszerűsített cégbejegyzés?

2024. szep. 26.

Az üzleti környezet dinamikus változásai miatt gyakran előfordul, hogy egy vállalkozó vagy befektető gyorsan szeretne céget alapítani, hogy kihasználjon egy adódó lehetőséget. Ilyen esetekben az egyszerűsített cégbejegyzés nagyszerű megoldás lehet. (X)

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

DSTV: vége a nyárnak a Halászcsárdában is

2024. szep. 26.

Még az árvízi fenyegetés előtt készült a DSTV nyári szezont záró összeállítása a Dunagyöngye Halászcsárdában. Fókuszban a kínálat: milyen ételeket kerestek az emberek, milyen újdonságokkal tudtak készülni az egységek a friss zöldségeknek köszönhetően? Hangkép.

Csillagos ötös közösségi kezdeményezések a Móriczban

Csillagos ötös közösségi kezdeményezések a Móriczban

2024. szep. 25.

Csatlakoztak az országos Bicibusz-akcióhoz, újra várják a hagyományos családi piknik résztvevőit, ráadásként nem maradhat el a zenei világnap megünneplése sem a Móricz iskolában. Hírcsokor.

Az adótanácsadás elengedhetetlen minden vállalkozás számára

Az adótanácsadás elengedhetetlen minden vállalkozás számára

2024. szep. 25.

Az adóhatóság gyakran oszt meg híreket a különböző platformokon az általa végzett ellenőrzésekkel, a kiszabott bírságokkal kapcsolatban. Olyannyira, hogy szinte minden napra jut egy-egy hír a hivatal háza tájáról. Ezek célja nem más, mint az elrettentés és a figyelemfelhívás az adózási szabályok betartására vonatkozóan. (X)