Újra autóvásárt rendeznek Dunaújvárosban!

Fábos Zsolt - 2024. szeptember 30. 8:00

Legalább negyven pluszosnak kell lenni ahhoz, hogy valaki emlékezzen az egykori használatautó-vásárok gyakorlatára és hangulatára. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester most azt javasolja, hogy elevenítsük fel!

Nézzük meg, hogy a mai digitalizált világban működne-e ilyen kezdeményezés a valóságban is, mondjuk a vásártéren. A puding próbája október 6-án, vasárnap lesz!
Ma talán már mindent, szinte mindent a neten keresztül veszünk. Igaz, mielőtt bármire is rábólintanánk, látnunk kell, szeretjük megfogni, érezni. Ez a használt autóra végképp igaz. Sőt, van, aki esküszik az autó illatára… A használtautópiac az igazi fénykorát a '80-as és '90-es években élhette városunkban. És tagadhatatlan volt valamilyen hangulata, feelingje. Mezei Zsolt városüzemeltetési alpolgármester most ezt a helyet, terepet, szolgáltatást, intézményt szeretné feltámasztani, illetve újraéleszteni:
– Aki velem egyidős, az emlékszik, hogy a Kék Duna mellett, a mostani OTP helyén micsoda élet volt és bár hivatalosan parkolóként funkcionált a terület, valójában használtautóvásár volt. Szerintem annak idején nagyon sokan vásároltunk ott autót. Ezt szeretném most újra felidézni és beindítani a vásártéren, havonta egyszer. Én azt gondolom, hogy ezer indoka és előnye van egy személyes adás-vételnek. Az első használtautópiacot október 6-án, vasárnap rendezzük, ráadásul  ingyenesen, és igyekszünk olyan szolgáltatásokat a rendezvény mellé tenni, hogy mindenki jól érezhesse magát. Egy hasznos infó: lesz autószervízes, aki állapotfelvételben segít. 
Tehát október 6., vásártér. És biztosan, egészen biztosan lesznek kint kocsik, mert a dunaújvárosi autókereskedők is beszálltak a projektbe, támogatják, ott lesznek az autóikkal.

Gondolják át önök is. Ha sikerül az első, akkor még az is lehet, hogy kinövi magát a rendezvény és igazi autóvásár lesz majd havonta Dunaújvárosban. És ez most tipikusan felhívás keringőre; aki hallja, adja át!

(Illusztráció: DMJV Önkormányzata)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Napos nyitány után újabb csapadékzóna – hűvös idővel

Napos nyitány után újabb csapadékzóna – hűvös idővel

2024. szep. 30.

Visszavonhatatlanul itt az ősz, változékony hétre számíthatunk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – hűvös, majd a hét második felében csapadékos napokkal kezdődik az október.

DSTV: négylábú kedvenc a lakásban

DSTV: négylábú kedvenc a lakásban

2024. szep. 29.

Egyre többen kaptak kedvet arra városunkban is, hogy családjukat egy négylábú társsal bővítsék, derül ki a DSTV összegzéséből. Ám a kutyatartás felelősséget kíván, érdemes megfontoltan döntenünk négylábú kedvencünkről. Hangkép.

Szép születésnap a Városháza téren (galériával)

Szép születésnap a Városháza téren (galériával)

2024. szep. 28.

Előadásokkal, kiállítókkal és sportos bemutatókkal ünnepelte első születésnapját a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület a Városháza téren múlt hétvégén.

Újra itt a Horror Circus – vigyázz, borzongatóan jóó!

Újra itt a Horror Circus – vigyázz, borzongatóan jóó!

2024. szep. 27.

Visszatérő vendégként érkezik városunkba a Horror Circus interaktív bemutatója – az egyszerre garantáltan ijesztő és szórakoztató látványosság a jövő héttől lesz látható. Figyelem: ingyen jegyet is találsz a hajtás után!

Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

Teraszok hatékony árnyékolására válassza a klasszikus napellenzőt!

2024. szep. 27.

A teraszok jelenthetik a nyári szezonban a második nappalit, az új életteret, ahol megfelelő árnyékolás mellett, valamint kényelmes és funkcionális bútorokkal berendezkedve a szabadidőnk nagy részét tölthetjük. (X)

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

DSTV: ezer és egy kéréssel keresik

2024. szep. 27.

Folytatta a hétköznapi igényekre szakosodott kismesterek bemutatását a DSTV. Az összeállítás révén a kulcsmásolást, késélezést, táska- és cipőjavítást vállaló Dózsa György úti pinceműhelyt, és vezetőjét, Lakatos Teréziát ismerhetjük meg. Hangkép.

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

10 éves a Máltai Játszótér – együtt ünnepelnek szombaton

2024. szep. 26.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 10 éve van jelen Dunaújváros szívében – ekkor nyitották meg a játszótér kapuit a családok előtt. Vidáné Varga Tímea intézményvezető összegzése a jubileumi ünnepség részleteit is tartalmazza.