A Pécs nyerte a rangadót

spigott - 2024. október 8. 7:30

Hiába alakított ki sok helyzetet, ezek kihasználásával hadilábon állt, így elszenvedte első vereségét a bajnokságban a Dunaújváros Futsal együttese.

Kép: DO-archív

Nehéz mérkőzés várt a Dunaújváros Futsal együttesére, mely a szintén hibátlan PTE-PEAC vendégeként lépett pályára az NB II Nyugati csoportjának negyedik fordulójában hétfőn este fél nyolctól.
Tóth Árpád gárdája tartalékosan, mindössze nyolc játékossal utazott el Pécsre, s nem kezdte túl jól az összecsapást, mert a vendéglátók már a negyedik percben megszerezték a vezetést Vénosz találatával (1-0). Túl sokáig nem kellett várni szerencsére az egyenlítésre sem, mert Csányi az első játékrész derekán egalizálni tudott, de erre is volt válasza a hazaiaknak, akik Nospak 16. percben lőtt góljával megint magukhoz ragadták a vezetést, s ezt a szünetig meg is tudták őrizni (2-1).

A térfélcsere után sajnos három perc kellett ahhoz, hogy Molnár révén megduplázza fórját a házigazda, míg a mieink hiába alakítottak ki rengeteg helyzetet, ezek értékesítésével ezúttal meggyűlt a bajuk. Ezt ki is használta a pécsi alakulat, mely Tóth 36. percben szerzett góljával eldöntötte a meccset, így hiába szépített Varga nem sokkal később, a találkozót végül 4-2-re a PTE nyerte, mely így továbbra is vezeti a tabellát, míg a mieink visszacsúsztak a harmadik helyre.

A szoros vereség ellenére is elégedett volt azonban játékosai teljesítményével Tóth Árpád vezetőedző, aki a lefújás után értékelte pécsi vendégjátékukat.
– Vereség után nem szoktam dicsérni a csapatot, de le a kalappal a srácok előtt. Sajnos a helyzetek kihasználásával még mindig hadilábon állunk, illetve sajnos kevesen vagyunk a keretben és ez itt is meglátszott.

PTE-PEAC – Dunaújváros Futsal 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Vénosz, Nospak, Molnár, Tóth, ill.: Csányi, Varga.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Ivacs, Fekete, Csányi, Varga. Csere: Pribék, Rácz, Vincze. Vezetőedző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Kölcsönvette volt kapusát a Kohász

Kölcsönvette volt kapusát a Kohász

2024. okt. 08.

Gabrileja Bartulovic a DVSC gárdájától tér vissza a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együtteséhez.

Szériagyőzelem és két ezüst a Világkupán

Szériagyőzelem és két ezüst a Világkupán

2024. okt. 07.

Remekül szerepeltek a DKSE tornászai a Szombathelyen megrendezett Waberer's Challenge Világkupán.

Elszenvedte első bajnoki vereségét a DFC

Elszenvedte első bajnoki vereségét a DFC

2024. okt. 07.

Véleményes gólokkal szenvedett 3-1-es vereséget a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a szezonban továbbra is hibátlan Mór vendégeként a Fejér Vármegyei első osztályban.

Visszavágott a címvédő

Visszavágott a címvédő

2024. okt. 07.

Már az első harmadban nehéz helyzetbe hozta magát a DAB a Brassó ellen, így hiába próbálkozott a folytatásban becsülettel, háromgólos vereséget szenvedett a címvédő otthonában.

Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában!

Továbbjutott a DFVE a Bajnokok Ligájában!

2024. okt. 06.

Mindkét francia ellenfelét magabiztosan győzte le a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

Vereséggel startolt a DKSE az Extraligában

2024. okt. 06.

Csak az első szettben tudta megnehezíteni a házigazda TFSE dolgát a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga első fordulójában.

Felemás kezdés a BL-ben

Felemás kezdés a BL-ben

2024. okt. 05.

A házigazdát legyőzte, a BVSC-től viszont kikapott a DFVE női vízilabda csapata a Bajnokok Ligája selejtezőjének első két találkozóján.