Kulcsszó: alma

Gyenge lesz az idei almatermés

Gyenge lesz az idei almatermés

2019. július 21. (vasárnap)

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.

Az étkezési alma ára is "beszakadhat"

Az étkezési alma ára is "beszakadhat"

2018. augusztus 23. (csütörtök)

Nemcsak az ipari, de az étkezési alma ára is "beszakadni látszik" - mondta Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, az Országgyűlés alelnöke csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Drága marad az alma

Drága marad az alma

2017. szeptember 04. (hétfő)

Már most is érezhető, hogy egyre drágább az alma, és több mint valószínű, hogy karácsonyig nem is várható árcsökkenés a piacon ‒ írja a hirado.hu.

Többen keresik a gálát

Többen keresik a gálát

2017. július 29. (szombat)

Az almatermés szempontjából idén jobbak a kilátásaink, mint a tavalyi évben, amikor nagyobb fagykár volt az országban. Csizmadia György, az egyik helyi gyümölcsös tulajdonosa elmondta, vannak olyan fajták, melyekből bőséges a termés, és vannak olyanok is, amikből kevésbé.

Gyenge és kevés

Gyenge és kevés

2017. július 24. (hétfő)

Idén várhatóan a hazai termés szokásosnál is nagyobb hányada lesz csupán léalma-minőségű. A fagykárok miatt ebben a szegmensben is keresleti piac várható, de a termelők magas árvárakozásait a szakértők már most lehűtik - írja a Világgazdaság.

Megkezdődött az almaszüret

Megkezdődött az almaszüret

2016. augusztus 30. (kedd)

A tavaszi fagyok következtében az idei alma termését illetően 80 százalékos a kiesés. Pirosló alma az egyik, helyi gyümölcsösben.

Bajban a magyar alma?

Bajban a magyar alma?

2016. március 31. (csütörtök)

Az utóbbi hetekben az európai túltermelés következtében, valósággal elárasztotta a piacot az olcsó, lengyel alma. Ugyanakkor a felvásárlási árak a tavalyihoz képest jóval alacsonyabban vannak.

"Minden nap egy alma, és a doktor alma"

"Minden nap egy alma, és a doktor alma"

2015. május 04. (hétfő)

Virágzásnak indult az almafa. A szakember szerint idén jó termés ígérkezik, ám a csapadékhiány a későbbiekben komoly problémákat okozhat, mivel hátráltathatja a növény fejlődését.