házasságkötés

A házasságkötés reneszánszát éli

A házasságkötés reneszánszát éli

2019. szep. 14.

Az idei év első felében a házasságkötések száma közel 8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, Magyarországon a házasságkötés a reneszánszát éli - mondta Novák Katalin Szentendrén, ahol a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) őszi találkozója keretében öt fiatal pár kötött házasságot.

Nő a gyermekvállalási kedv

Nő a gyermekvállalási kedv

2019. szep. 07.

A demográfiai tendenciák pozitív irányba mutatnak, húszéves csúcson van a házasságkötések száma, nő a gyermekvállalási kedv, csökken a válások, a csecsemőhalandóság és az abortuszok száma - jelentette ki Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szombaton a Somogy megyei Kötcsén, a Polgári Piknik elnevezésű találkozó előtt újságíróknak.

Húsz éve nem volt ennyi esküvő

Húsz éve nem volt ennyi esküvő

2017. feb. 15.

Húsz év nem házasodtak annyian, mint tavaly; 2016 januárja és novembere között csaknem 49 ezer pár járult az anyakönyvvezető elé - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A boldogító igen

A boldogító igen

2016. szep. 03.

Ollári Tímea és Kalászi Balázs a nagy napjukon Cserna Gábor polgármester előtt mondták ki a boldogító igent a Városháza házasságkötő termében pénteken délután.

A család az első!

A család az első!

2016. feb. 12.

Közel két évtizede indult Angliából az a kezdeményezés, amikor is egy héten át a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet. Hazánkban 2008 óta rendezik meg ezt az eseménysorozatot a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan település együttműködésével.