hideg

Markáns hidegfront érkezik, havat is hozhat

Markáns hidegfront érkezik, havat is hozhat

2019. máj. 04.

Egy markáns hidegfront nyomán erős lehűlésre kell készülni a hétvégén. Néhol kis eséllyel havas eső, hó is eshet hétfőre virradóra- derül ki az Meteorológiai Szolgálat jelentéséből.

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén

2019. feb. 21.

Jelentősen lehűl az idő a hétvégén: a leghidegebb órákban mínusz 10 fok is lehet, s helyenként napközben is csak 0 fokig melegszik a levegő.

Csapadékos hétvége elé nézünk

Csapadékos hétvége elé nézünk

2019. jan. 25.

A hétvégén is folytatódik a hideg, szeles, télies idő, többfelé napközben is fagypont alatt alakul a hőmérséklet. Többször várható csapadék is, ónos esőre, havas esőre, havazásra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hidegre és havazásra kell készülni

Hidegre és havazásra kell készülni

2019. jan. 04.

Hidegre és havazásra kell készülni a hétvégén, néhol napközben is mínuszok lesznek, hófúvás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet az MTI-hez juttattak el.

Jön a kemény hideg

Jön a kemény hideg

2018. nov. 25.

A jövő hét második felében lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban mínusz 7 foknál is hidegebb lehet, néhol napközben is mínuszok lesznek. Borús, csapadékos idő valószínű, eső, havas eső, ónos eső, havazás is várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Marad a télies idő

Marad a télies idő

2018. már. 18.

A következő napokban is többfelé várható havazás, és mínusz 10 fok körüli hideg, a hét második felében viszont napközben 10 Celsius-fok körüli maximumok is lehetnek napsütéssel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Forró tea a zord hidegben

Forró tea a zord hidegben

2018. feb. 28.

A rendkívüli zord időjárásra tekintettel Dunaújváros önkormányzatának nevében Cserna Gábor polgármester forró teaosztást szervez március elsején és másodikán, két helyszínen, a Dózsa Mozi előtti téren, valamint a Városháza téren, reggel 7 és 10 óra között. A forró teát a DVG Zrt. készíti elő, a kiosztásában pedig a Dunaújvárosi Hátrányos Helyzetűek Foglalkoztatásáért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének önkéntesei segítenek.

Az Északi-sarknál melegebb lesz, mint Magyarországon

Az Északi-sarknál melegebb lesz, mint Magyarországon

2018. feb. 24.

Az Északi-sarknál jóval melegebb lesz, mint Magyarországon - jellemezte a várható időjárást szombaton Facebook-oldalán a meteorológiai szolgálat, amely az extrém hideg miatt vasárnapra több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Mínusz tizenöt fok sem kizárt

Mínusz tizenöt fok sem kizárt

2018. feb. 24.

A hétvégén egyre kevesebb helyen várható havazás, de erős lehűlés várható. Napközben is mínuszokra kell készülni, a leghidegebb helyeken mínusz 15 Celsius-fok alá is hűlhet a levegő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Vörös kód riasztás!

Vörös kód riasztás!

2018. feb. 23.

Vörös kód riasztást adott ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombat déltől a várható extrém hideg miatt.

Folytatódik a hideg, télies idő

Folytatódik a hideg, télies idő

2018. feb. 04.

A következő napokban is folytatódik a hideg, télies időjárás, többfelé a maximumok is alig haladják meg a fagypontot. A hét közepén ismét várható havazás is - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Visszatér az igazi tél

Visszatér az igazi tél

2018. jan. 08.

A következő napokban még marad a szokatlanul enyhe idő, aztán viszont fokozatos lehűlés várható, a hétvégén hó is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak országos, középtávú előrejelzéséből.