Kulcsszó: népesség

Európa az üres bölcsők kontinense

Európa az üres bölcsők kontinense

2019. március 12. (kedd)

Hende Csaba a Fidesz képviselője arról beszélt a parlament hétfői ülésnapján, hogy az Európán kívüli népességnövekedés, háborúk és éghajlatváltozás miatt migránsok milliói, majd tízmilliói keresnek majd megoldást az életükre.

Orbán: sürgős választ igényel a népességfogyás

Orbán: sürgős választ igényel a népességfogyás

2017. szeptember 11. (hétfő)

Sürgős választ kell adni az európai népesedési problémára, de a népességfogyást nem migrációval, hanem a családpolitika erősítésével kell megoldani - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális bizottsága négynapos budapesti ülésének nyitónapján.

Sorsközösség-építő Pentele

Sorsközösség-építő Pentele

2016. április 09. (szombat)

A szőlőhegy rossz minőségű, 1715-ben egy kapás szőlő egy urna, 1720-ban másfél urna bort adott, mely olyan silány volt, hogy még egy évig sem lehetett eltartani.Ez a mondat fontos adalék ahhoz az összképhez, amit a várostörténeti monográfia rajzol a XVIII. század eleji Pentele népességmegtartó erejét jellemezve.

Több születés és több halál

Több születés és több halál

2016. január 26. (kedd)

Többen születtek, de még többen haltak meg 2015 első 11 hónapjában, mint az elmúlt év hasonló időszakában - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden az MTI-t.

Több születés, kevesebb halál

Több születés, kevesebb halál

2015. január 26. (hétfő)

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékről 3,4 ezrelékre mérséklődött a 2014. január és november közötti időszakban, az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn az MTI-vel.