Kulcsszó: tej

Eltűnhetnek az import UHT tejek

Eltűnhetnek az import UHT tejek

2018. július 06. (péntek)

A várakozások szerint az ESL és az UHT tej áfájának csökkentésével gyakorlatilag eltűnhetnek az import UHT tejek a hazai boltok polcairól, így ezzel megszűnhet az áfacsalás egyik melegágya – hangzott el a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által szervezett tejágazati egyeztetésen.

Tejbotrány - Már a rendőrség is nyomoz

Tejbotrány - Már a rendőrség is nyomoz

2018. május 15. (kedd)

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak egyelőre nincs információja arról, hogy valóban szennyezett lenne a tej bizonyos üzletláncokban, sem arról, hogy bárki megbetegedett volna beszennyezett terméktől; egyelőre fenyegetésként kezelik az ügyet.

A tej áfája tovább csökkenhet?

A tej áfája tovább csökkenhet?

2018. január 08. (hétfő)

Stabilizálódott és növekedésnek indult a hazai tejágazat – mondta a Magyar Hírlapnak adott, hétfőn megjelent interjúban Mélykuti Tibor, a Tej Terméktanács elnöke, aki szerint azonban fontos lenne, hogy az áfacsökkentést már idén az összes fogyasztói folyadéktejre kiterjesszék.

Tejtermék csak tisztán állati eredetű lehet

Tejtermék csak tisztán állati eredetű lehet

2017. július 17. (hétfő)

Kizárólag állati eredetű termékek nevezhetők tejterméknek és hozhatóak így kereskedelmi forgalomba az Európai Bíróság döntése szerint - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Egy pohár tej, tiszta fej

Egy pohár tej, tiszta fej

2017. május 30. (kedd)

Árad be az ablakon a meleg, mi kéne ahhoz, hogy elviseljem? Benézek a hűtőbe. Megvan: tej! Kiveszem. A műanyag flakon palástja hamarosan gyöngyözni kezd, töltök, habzik, ahogy a pohárba ér. (Bögre? Isten ments, a látvány mindennél fontosabb, tehát csakis vékony falú pohár a megfelelő!)

Fellendülést hozhat az áfacsökkentés?

Fellendülést hozhat az áfacsökkentés?

2016. augusztus 13. (szombat)

Kormányzati döntésnek köszönhetően jövőre a nyers tej forgalmi adója öt százalékra csökkenhet. Ettől az intézkedéstől várhatóan emelkednek majd a hazai tejfelvásárlási árak.

Nébih-razzia - Megbuktak a zsírszegény tejek

Nébih-razzia - Megbuktak a zsírszegény tejek

2016. április 28. (csütörtök)

Jelenleg is tartanak a tejpiaci ellenőrzések, azonban már az első hetekben több eljárást kellett indítania a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak (NÉBIH) – számolt be közleményében a hivatal.

A tej áfáját is csökkentik?

A tej áfáját is csökkentik?

2016. február 04. (csütörtök)

Pénteki ülésén foglalkozik a kormány a tejpiaci válságot kezelni kívánó javaslatcsommaggal, amelynek egyik pontja a tejágazatot érintő áfacsökkentés kérdése – jelentette ki Czerván György szerdán Budapesten.

Igyunk tejet, gyerekek!

Igyunk tejet, gyerekek!

2016. január 11. (hétfő)

Az iskolatej program részeként előadásokat hallhattak a petőfis diákok a tejről. Megtudhatták többek között mi is a tej pontosan és milyen tejszármazékok léteznek.

Mézédes nyár után

Mézédes nyár után

2015. augusztus 29. (szombat)

A járásunkat érintő néhány aktuális kérdésre válaszolt lapunknak dr. Szlávik Ferenc főállatorvos, a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya vezetője. Elsőként az idén várható gabonatermésről beszélt.

Kevesebb tejet iszunk

Kevesebb tejet iszunk

2015. augusztus 25. (kedd)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai tejtermelők, hiszen komolyan csökkent a tej felvásárlási ára, ráadásul a lakosság is egyre kevesebb tejet és tejterméket fogyaszt.

Iskolatej - bővül a kör

Iskolatej - bővül a kör

2015. április 25. (szombat)

Tej mellett joghurtot, kefirt és ömlesztett sajtot is kaphatnak az óvoda- és iskolatej program keretében a gyerekek, az erről szóló földművelésügyi miniszteri rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

Génmódosított élelmiszerek - hazánk nem kér belőlük

Génmódosított élelmiszerek - hazánk nem kér belőlük

2015. január 22. (csütörtök)

Génmódosítás-mentes (GMO-mentes) tej, hús és tojás előállítására készül Magyarország, az ehhez szükséges első lépéseket a tej esetében már meg is tették - jelentette be a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Mezőfalvai Zrt.-nél tartott csütörtöki sajtótájékoztatón.