Kulcsszó: termés

Gyenge lesz az idei almatermés

Gyenge lesz az idei almatermés

2019. július 21. (vasárnap)

Az idén a szélsőséges időjárás miatt várhatóan 450 ezer tonna lesz az almatermés, amely a tavalyi mennyiség fele, a tízéves átlagtermésnél mintegy 25 százalékkal alacsonyabb, ezért az átlagosnál magasabb árakra lehet számítani a FruitVeB, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az ÉKASZ (Alma Terméktanács) közös prognózisa szerint.

Milyen és mennyi lesz a hegy leve idén?

Milyen és mennyi lesz a hegy leve idén?

2016. október 01. (szombat)

A legtöbb borvidéken a napos szeptember kárpótolta a borászokat a korábbi kellemetlenségekért, de egyes területeken – főleg a Dunántúl északi részén – a fagy, a jég és a csapadékos augusztus jóvátehetetlen károkat okozott. A Borháló összegyűjtötte a szüreti tapasztalatokat.

A késői fagy elvitte a gyümölcstermés egyharmadát

A késői fagy elvitte a gyümölcstermés egyharmadát

2016. május 30. (hétfő)

Várhatóan mintegy 25-30 százalékkal kevesebb gyümölcs terem az idén Magyarországon a fagykárok miatt - mondta a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) elnöke az MTI-nek, miután felmérték a fagykárokat.

A borisszák pártfogója

A borisszák pártfogója

2016. május 25. (szerda)

A szőlőművelőknek az idén nem volt okuk riadalomra: az utolsó fagyosszentként számon tartott Orbán napja előtt már tudni lehetett, hogy nem jön extrém hideg, ami kárt tehetne az ültetvényekben.

Nyárígéret

Nyárígéret

2016. május 20. (péntek)

Meglehet, hogy már csak a nagyon optimisták bíznak benne, de úgy tűnik, lassan tényleg vége a szélnek-hűvösnek-esőnek; olyannyira, hogy a meteorológusok azt ígérik, a hétvégén már valódi kora nyári idő jön.