"Még nem adta fel senki"

doszerk - 2016. október 11. 20:53

Tegnap este a magyar labdarúgó-válogatott 2-0-ra győzött Lettország vendégeként a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában, melynek harmadik fordulójában először gyűjtötte be a három pontot.

A labdarúgó világbajnokság európai selejtezőinek "B" csoportjában lépett pályára hétfőn este a magyar labdarúgó válogatott, mely Lettországban igyekezett megszerezni első győzelmét a sorozatban. A pénteki, Svájc elleni 3-2-es vereséget követően Bern Storck szövetségi kapitány más hadrendben küldte pályára a magyar válogatottat. Több ponton is változtatott a kezdőcsapaton, a védelembe bejött Korhut és Bese, a középpályáról kikerült Stieber és a támadósorba Szalai társat kapott Nikolic személyében.

A magyarok bátran kezdték a találkozót, s Nikolics, valamint Gyurcsó remek összejátéka után már a 10. percben megszerezték a vezetést. A folytatásban valamelyest erőre kapott a házigazda, mely kétszer is komoly gólhelyzetbe került a magyar védelem bizonytalankodásai miatt, ám szerencsénkre nem tudtak élni lehetőségeikkel. A második felvonásban a lettek kezdtek erősebben, s két Gulácsi-bravúrra is szükségünk volt az előny megőrzéséhez, ám a 77. percben jött Szalai Ádám, aki Dzsudzsák szöglete után csúsztatott a vendéglátók kapujába, végleg eldöntve ezzel az összecsapást. A magyar válogatott végül 2-0-ra nyert, így három fordulót követően négy szerzett ponttal áll a csoport harmadik helyén.

A lettek ellni mérkőzésen jelen volt dr. Dorkota Lajos, Fejér megye és Dunaújváros díszpolgára is, aki a helyszínen szurkolt a magyar válogatottnak.

- Jó volt a mérkőzés. Azért is jöttünk el a meccsre, hogy innen, a helyszínen bíztassuk nemzeti csapatunkat, hogy győzelem szülessen. Még nem adta fel senki, sem a csapat, sem a szurkolók, sem a Magyar Labdarúgó Szövetség azt, hogy kijussunk a világbajnokságra. Még a selejtező elején vagyunk, hiszen hat csapat és tíz meccs szerepel ebben a csoportban. Nem sikerült olyan jól a rajt, mint szerettük volna. De láthatjuk, hogy ez a csapat nagyon akar, nagyon harcol. Jó győzelem volt a lettek ellen, és bízunk a sikeres folytatásban is. Ebben az évben még egy meccs lesz, november 13-án Andorrával fogunk játszani majd a Groupama Arénában.  Ezután tavasszal folytatódik selejtező, az egyik legfontosabb meccs a portugálokkal lesz.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.