Oguntoye Viktóriára hosszú kihagyás vár

spigott - 2017. március 6. 13:22

Teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett el a szombati bajnokin a DKKA kiváló kapusa, akire hosszú ideig, előreláthatólag fél évig nem számíthat együttesünk.

Mint arról beszámoltunk már, az Alba Fehérvár KC elleni 27-26-ra megnyert mérkőzés első félidejében súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia kapusa, Oguntoye Viktória. A válogatott kerettag hálóőr a francia Claudine Mendy-vel ütközött a dunaújvárosi hatoson belül, majd azonnal a térdéhez kapott, s már nem is tudta folytatni a játékot. A csapat hazaérkezését követően azonnal megvizsgálták, s bár az első vizsgálat oldalszalag-sérülést valószínűsített, a pontos diagnózis megállapítására a mai napig várni kellett.

Kép: DO-archív

Csapatunk kiváló kapusa a fővárosban esett át ma délelőtt egy ilyenkor elengedhetetlen MR-vizsgálaton, ami sajnos a lehető legrosszabb eredmény hozta, hiszen mint az kiderült, teljes elülső keresztszalag-szakadást szenvedett el, így sajnos az idei szezonban már nem léphet pályára együttesünkben. A vizsgálat után sikerült elérnünk Oguntoye Viktóriát, aki érthetően szomorúan kommentálta a diagnózist.

"Rettentően szomorú vagyok, eddig elkerültek a sérülések, most viszont nagyon hosszú kihagyás vár rám. Pénteken már megműtenek, az orvosi vélemény szerint fél év a felépülési idő, ez rengeteg. Nem tudok azonban most már mit csinálni, ami történt megtörtént, remélem a műtét jól sikerül, s utána minden erőmmel azon leszek, hogy a rehabilitációt lelkiismeretesen elvégezzem, s a lehető leghamarabb visszatérjek a pályára" – fogalmazott együttesünk kapusa.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.