Három érem a fővárosból

spigott - 2017. március 20. 12:41

Kiválóan szerepeltek hétvégi versenyükön a Danubius KSE tollaslabdázói, akik összesen három éremmel térhettek haza a Pesti Kupa elnevezésű országos viadalról.

Budapesten, a Pesti Kupa elnevezésű Országos Ranglista Versenyen léptek pályára hétvégén a Danubius KSE tollaslabdázói. A dunaújvárosi fiatalok közül Vagyóczki Roland, valamint Dobrovitz Barabás Zoltán korosztályánál egyel feljebb versenyzett a fejlődés érdekében. Roland az U13-as, míg Zoltán az U17-es mezőnyben igyekezett bizonyítani, s mint azt Jakab János, a Danubius KSE vezetőedzője érdeklődésünkre elárulta, mindkét fiatal színvonalas, szép játékot nyújtva érdemelte ki az elismerést még annak ellenére is, hogy érmet ezúttal nem sikerült szerezniük.

Vagyóczki Dávid, Jakab János és Nagy Bence az eredményhirdetés után (kép: Danubius KSE)

Nagy Bence és Vagyóczki Dávid a velük azonos korosztályúak ellen, az U13-as mezőnyben léptek pályára, méghozzá remek eredményeket elérve. A Danubius KSE tollaslabdázói veretlenül, szettveszteség nélkül zárták a csoportkört, s a legjobb négy közé is magabiztos játékkal jutottak tovább. A véghajrában mindketten érmekért játszhattak tehát, s Nagy Bence végül a második, míg Vagyóczki Dávid a harmadik helyen fejezte be az egyéni küzdelmeket, míg a párosok sorozatában remek játékkal, veretlenül szerezték meg a viadal aranyérmét.

Mint azt Jakab János elmondta, a Danubius KSE versenyzői a közeljövőben sem pihennek, hiszen a közös gyakorlásokat követően, március 24. és 26. között Kiskunfélegyházán, az Országos Tollaslabda Diákolimpiai Döntőn lépnek majd pályára a szakosztály utánpótlás korú versenyzői.

A rovat további hírei: Sport

Tizenhatan folytatják a felkészülést

Tizenhatan folytatják a felkészülést

2024. jún. 24.

Három DFVE játékos maradt a magyar női vízilabda válogatott tizenhatosra szűkített olimpiai felkészülési keretében.

DSTV: sokan voltak

DSTV: sokan voltak

2024. jún. 23.

Rengeteg nevezővel s közülük is nagyon sok DKSE versenyzővel rendezték meg az Intercisa Kupát a Fabó Éva Sportuszodában a közelmúltban. A helyi versenyzők pedig nagyon sok szép eredményeket értek el – mondhatjuk azt is, hogy éremeső volt a hétvégén. Hangkép.

Könnyed siker Kanada ellen

Könnyed siker Kanada ellen

2024. jún. 23.

A harmadik negyedben nyújtott remek játékának is köszönhetően aratott hétgólos győzelmet a Kanada elleni felkészülési meccsen a három DFVE-játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Gyász: elhunyt Kovács Péter

Gyász: elhunyt Kovács Péter

2024. jún. 22.

Életének 64. esztendejében elhunyt a Dunaújvárosi Kohász SE olimpiai bronzérmes egykori tornásza, fájó szívvel búcsúzunk a Kovács-szaltó névadójától.

Kialakult az elődöntő mezőnye

Kialakult az elődöntő mezőnye

2024. jún. 22.

Egy szoros és egy sima meccsel folytatódott a városi kispályás labdarúgók Dunaújváros Kupájának küzdelemsorozata a DLSZ Arénában.

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

DSTV: bajnokot avattak a kispályások

2024. jún. 21.

Helyi és országos viszonylatban is kiemelkedő eredmény született a kispályás labdarúgó bajnokságban. A Karmacsi Autó csapata 25. alkalommal hódította el a bajnoki trófeát – néhány napja bajnokot avattak. Hangkép.

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

Kajak-kenu: szinte végleges a párizsi keret

2024. jún. 21.

Az MKKSZ elnökségének döntése után hivatalosan is eldőlt, hogy a DKSE kiválósága, Hajdu Jonatán is ott lesz a párizsi ötkarikás játékokon.