Az éllovas ellen küzd a Dunaferr

Szárszó Lajos - 2017. március 24. 7:50

A címvédő Rába ETO együttesét fogadja a bajnoki rájátszás második fordulójának rangadóján ma este fél kilenctől a Dunaferr DUE Renalpin FC futsal csapata.

Ma este, rendhagyó időpontban, fél kilenckor kezdődik a Dunaújváros Sportcsarnokban a Dunaferr DUE Renalpin FC második mérkőzése a felsősházi rájátszás során. Mint ismeretes, Fehér Zsolt tanítványainak nem indult a legkedvezőbben a sorozat, hiszen az első körben a nagy rivális Berettyóújfalu otthonában egygólos vereséget szenvedtek, így jelenleg az alapszakaszból felhozott öt ponttal most a negyedik helyen állnak. Ráadásként a ma esti, Rába ETO elleni összecsapásnak sem a dunaújvárosiak az esélyesei még akkor sem, ha egyszer már sikerült legyőzi a Rába-parti együttest. Mai vendégünk a rájátszás első fordulójában a Veszprém legyőzésével megerősítette első helyét, hiszen a hét hozott pontjához az elmúlt újabb hármat szerzett. A dunaújvárosi játékosok és szurkolók egyaránt fokozott izgalommal várják a rangadót, mivel a hazaiaknak nagyon fontos lenne a pont, vagy pontok megszerzése. A pályaedzőként a Dunaferrnél dolgozó Schrancz Balázs szerint nagyon nehéz mérkőzés vár a fiúkra.

- Egész héten azon dolgoztunk, hogy maximálisan fel tudjunk készülni a Rába ETO ellen, amely nem könnyű, hiszen nagyszerű, kiváló játékosokból álló csapatról beszélünk. Ahhoz, hogy ellenük sikeresek lehessünk sok tényezőnek kell jól passzolnia, de amit lehet, megteszünk a meccs előtt, majd a pályán is. Nem először játszunk ellenük, egyszer már le is győztük őket, és persze volt olyan is, hogy nagyon rossz lett a vége. Most nem érzem úgy, hogy ez a nagy pofon benne lenne a levegőben. Szerintem szoros meccset fogunk játszani a bajnoki címvédő ellen, amely mindkét oldalra eldőlhet. A teljes csapat a rendelkezésünkre áll, harcra készen állunk. A fiúk véleményét ismerve most a tisztes helytállás az kevés, hiszen mindannyian valami nagy dolgot szeretnénk elérni. Ahhoz egyrészt maradéktalanul végre kell hajtani a taktikai utasításokat, másrészt nem elhanyagolható a szerencsefaktor sem.

Emellet arra is szükség van, hogy mindenki a tudása legjobbját nyújtsa a mérkőzés minden másodpercében. Ami számunkra kedvező, hogy nagyon gyors embereink vannak, akik miatt villámgyors kontrákkal tudunk játszani. Igazából ez a legnagyobb erősségünk, de mivel szinte ugyanez igaz az ETO-ra is, így nagyon kiélezett csatára számíthatunk.

A Dunaferr legrutinosabb játékosa, Németh Péter szerint a ma esti meccs előtt sikerült jól kielemezni a Győr játékát.

- Fehér Zsolt vezetőedzőnk alapos munkája nyomán sikerült jól feltérképezni őket. Véleményem szerint a legfontosabb, hogy nem szabad hibáznunk, mert ők azonnal megbüntetik a pillanatnyi kihagyást is. Amennyiben ezt elkerüljük, akkor alaposan megnehezíthetjük a dolgukat. Nagyszerű összecsapást várok, hiszen mi mindannyian szeretünk jó csapatok ellen játszani, és komoly megmérettetésen azokat legyőzni.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.