Lesz mit elemezni

doszerk - 2017. július 10. 18:00

Továbbra is rendkívül keményen készül a héten kezdődő budapesti vizes világbajnokságra a három dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

Mint arról beszámoltunk, a második helyen végzett a miskolctapolcai Vodafone Kupán a világbajnokságra készülő magyar női vízilabda válogatott. A három dunaújvárosi játékossal, Gurisatti Grétával, Kasó Orsolyával és Szilágyi Dorottyával felálló magyar csapat az ausztrálok elleni 9-9-es döntetlen után 20-8-ra győzte le Új-Zéland együttesét, majd a torna döntőjének is beillő összecsapáson 10-8-as vereséget szenvedett az olimpiai bajnok Egyesült Államoktól.

A viadalt követően Bíró Attila szövetségi kapitány is értékelte természetesen nemzeti együttesünk teljesítményét, s mint azt a Magyar Vízilabda Szövetség honlapjának elmondta, talán az amerikaiak elleni találkozón játszott a legjobban együttese, ugyanakkor a véghajrában elkövetett hibák miatt sajnos elmaradt a remélt bravúr.
- Függetlenül attól, hogy voltak jó periódusai a mérkőzésnek, a vége sajnos nem volt valami fényes. Ilyen értelemben csalódott vagyok, hiszen a meccs nagyobbik részében jól játszottunk, talán jobban is, mint az amerikaiak, ugyanakkor a végén kijött az ő rutinjuk, tapasztalatuk. Bízom benne, tudunk még javulni a vébére, és bízom abban is, hogy nem sok jobb csapat van az amerikai válogatottnál, és ilyen játékkal mindenki ellen ott tudunk lenni. Valóban, úgy készültünk, hogy ennek a meccsnek kell a legjobbnak lennie. Ezért is vagyok valamelyest csalódott, mert benne volt a történésekben, hogy meg tudjuk verni őket. Sajnos a végjátékban megőriztük, hogy a két centerünknek a második negyedtől két hibával álltak a centereink, kicsit fel kellett forgatni a támadásokat. Ennek ellenére nem voltunk rosszak, volt egy-két súlyos egyéni hiba a végjátékban, erre fizettünk rá. A keret tagjai ilyen súlyos hibákat nem követhetnek el, lesz mit kielemeznünk.

Képek forrása: mvlsz/Madar Dávid felvételei

A magyar válogatott tagjai nem sokat pihenhettek a Vodafone Kupa után, hétfőtől szerdáig az amerikai csapattal közösen készülnek tovább a világbajnoki nyitányra, ahol a szövetségi kapitány a hétvégén látott nagy csatára számít, de ezzel együtt arra is, hogy tovább tud fejlődni és javulni csapatunk a budapesti vizes világbajnokságig.

A női válogatott vb-csapata

Kapusok: Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Keszthelyi Rita (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

A magyar válogatott csoportmérkőzései a világbajnokságon

2017. 07. 16. 20:10 Japán – Magyarország
2017. 07. 18. 20:10 Franciaország – Magyarország
2017. 07. 20. 20:10 Hollandia - Magyarország

A rovat további hírei: Sport

Újra hazai pályán a futsalosok

Újra hazai pályán a futsalosok

2024. szep. 27.

A Tolna-Mözs elleni hazai összecsapáson őrizné meg hibátlan mérlegét az NB II Nyugati csoportjában a Dunaújváros Futsal együttese ma este hét órától.

A címvédő érkezik

A címvédő érkezik

2024. szep. 27.

Az éllovas Brassó elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma este fél héttől.

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

Az SZP-Asztalos nyerte a rangadót

2024. szep. 26.

A címvédő Karmacsi mellett már csak az SZP-Asztalos együttese hibátlan a városi kispályás labdarúgók ST Solar csoportjában.

Újra fociztak az ovisok (galériával)

Újra fociztak az ovisok (galériával)

2024. szep. 26.

Remek időben, kiváló hangulatban rendezték meg a 2024-es Ovi Foci Kupa második fordulóját a Római Városrészi Tagóvodában kedden délelőtt.

Új elnökséget választott a DKSE

Új elnökséget választott a DKSE

2024. szep. 25.

Mátyás Gábor immáron ötödik ciklusát kezdheti meg a Dunaújvárosi Központi Sportegyesület ügyvezető elnökeként.

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

A legfiatalabbak is szőnyegre léptek

2024. szep. 25.

A Halas Kupán öt, a Csongrádon megrendezett diákolimpián egy éremnek örülhettek a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői.

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

Kilenc DLSE-érem a tanévnyitó versenyen

2024. szep. 25.

Remekül szerepeltek újszászi versenyükön a Dunaújvárosi Lábtoll-labda SE gyermek és serdülő korú sportolói a mögöttünk hagyott hétvégén.