Kiütéses sikerrel kezdett a válogatott

spigott - 2017. augusztus 18. 15:57

Nagyon sima, 17-6-os győzelmet aratott a tajvani Universiade első napján a hét dunaújvárosi játékossal felálló magyar női vízilabda válogatott.

A japánok elleni találkozóval kezdte meg a tajvani Universiade küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott. A Magyar Vízilabda Szövetség tájékoztatása szerint Bíró Attila együttese a játék minden elemében jobb volt ellenfelénél, az első negyed után 5-2-re, míg a félidőben már 10-2-re vezetett az ázsiai gárda ellen. A hét dunaújvárosi vízilabdázóval felálló magyar csapat a harmadik felvonásban további két találattal növelte előnyét, s ugyan a negyedik negyedben több könnyű gólt is engedélyezett vetélytársának, végül így is nagyon sima, 17-6-os győzelemmel kezdte a csoportkör küzdelmeit. Nemzeti együttesünk szövetségi kapitánya, Bíró Attila is elégedetten nyilatkozott a szövetség honlapjának a találkozó után, melyen a legeredményesebb magyar játékos a DUE-Maarsk Graphics csapatának kiválósága, az öt gólt szerző Szilágyi Dorottya volt.

Szilágyi Dorottya öt gólig jutott a japánok ellen (Kép: mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele)

"Jól álltunk a mérkőzéshez, a kezdéshez és minden negyedet megnyertünk. Azért van nagy értéke a magabiztos sikernek, mert csak két játékos hiányzik a világbajnokságon szereplő japán csapatból. Jó volt a védekezés, három negyed után 13–3-re vezettünk, csak az utolsó negyedben kaptunk picivel könnyebb gólokat. Jó felkészülés volt ez a találkozó a Kanada ellenire későbbi mérkőzésre. A következő ellenfelünkre, az angolokra nem készülünk külön, ma még konditerembe megyünk, szombaton két edzésünk lesz, szeretnénk a második hétre olyan állapotba kerülni, hogy bárki is jön a negyeddöntőben, ne okozhasson gondot. Örülök, hogy mind a két kapust tudtam védetni, mindenki elég sokat tett hozzá a győzelemhez. Csapatként működtünk, szeretném, ha ez a folytatásban is így lenne" – fogalmazott a szakember a vízilabda szövetség honlapjának.

A magyar válogatott legközelebb vasárnap ugrik medencébe a britek ellen, ahol szintén kötelező a győzelem együttesünk számára.

Magyarország–Japán 17–6 (5–2, 5–0, 3–1, 4–3)
Gólszerzőink: Szilágyi D. 5, Parkes 3, Kövesdi 3, Gurisatti 2, Horváth B. 2, Leimeter, Garda.

A magyar női vízilabda válogatott kerete

Kapusok: Bolonyai Flóra (BVSC), Kiss Alexandra (Dunaújváros)

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta(Dunaújváros), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Kövesdi Vivien (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros),Vályi Fanni (Dunaújváros), Ziegler Diána (Dunaújváros).

-főoldali kép. mvlsz.hu/Madar Dávid felvétele-

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.