Megvan a világbajnoki bronz!

Szárszó Lajos - 2017. augusztus 27. 11:35

Kiváló rajt után parádés utolsó ötven métert produkált a Hajdu – Fekete páros a C-2 200 méteresek mezőnyében, ezzel a dobogó harmadik fokára állhattak fel a racicei kajak-kenu világbajnokság vasárnapi versenynapján.

A Hajdu Jonatán-Fekete Ádám párosnak szurkolhattunk különösen a mai, a Račice városában zajló Felnőtt Gyorsasági és Parakenu Világbajnokság döntőjében. A Dunaferr SE kenusa már a tegnapi napon is remekelt, hiszen a C-1 200 méteres versenyszámban kiváló, 38.911-es idővel végül a hatodik helyen ért célba. Hajdu Jonatán ma újra vízre szállt, és az egyéniben szintén jól szereplő Fekete Ádámmal térdelt egy hajóba, hogy a C-2 200 méteresek mezőnyében megküzdjön a világ legjobbjai ellen. A fiúk ezúttal a 7-es pályáról a kazah és az olasz duók között indultak a párosok sprintszámában, ahol a rajtnak óriási szerepe van. Nos, a hajó megindítása nagyon jól sikerült, ennek ellenére a középmezőnyben lapátoltak a fiúk. Az utolsó ötven méteren viszont fantasztikusan indították meg a hajót a mieink, akik nem csak felzárkóztak az élmezőnyhöz, hanem olyan szoros befutót produkáltak, hogy a végső helyezéseket csak a célfotó tudta eldönteni. Ekkor dőlt el, hogy a Hajdu - Fekete páros a harmadik helyen ért célba, így a magyar kettős bronzérmet szerzett. 

Hajdu Jonatán így egyéniben egy hatodik, mint párosban egy harmadik helyezéssel zárta a világbajnokságot. 

A futam végeredménye:

1. Shtyl Ivan - Kovalenko Alexander (Oroszország) 36,088

2. Lubniewski Michal - Marek Sliwinski Arsen (Lengyelország) 36,673 +0,585

3. Fekete Ádám - Hajdu Jonatán (Magyarország) 36,762 +0,674

4. Bahdanovich Andrei - Makhlai Dzianis (Belorusz) 36,894 +0,806

5. Benavides Alfonso - Segura Antoni (Spanyolország) 36,962 +0,874

6. Craciun Sergiu - Craciun Nicolae (Olaszország) 37,467 +1,379

7. Medetov Merey - Khaidarov Timur (Kazahsztán) 37,657 +1,569

8. Ferreira Dos Santos - Maico De Souza Silva Erlon (Brazília) 38,246 +2,158

9. Kamerylov Denys - Vergeles Vitaliy (Ukrajna) 38,773 +2,685
 

Fotók:MTI

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.