Békéscsabára látogat a Kohász

spigott - 2017. szeptember 16. 9:08

Nem számíthatnak könnyű mérkőzésre a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia játékosai a K&H női kézilabda liga második fordulójában.

A Budaörs elleni magabiztos, 33-22-es sikerrel kezdte meg a bajnokság küzdelmeit előző hét szombaton a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. György László tanítványai egy szűk negyed órás hullámvölgytől eltekintve jól, eredményesen játszottak a jó erőkből álló vendégek ellen, s ilyen arányban is megérdemelten szerezték meg első pontjaikat a K&H kézilabda ligában. Együttesünk azonban hétfőtől ismét munkába állt, hiszen ma délután öt órától már idegenben, Békéscsabán kellene begyűjteni az újabb bajnoki győzelmet, ám ez egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, még annak ellenére sem, hogy következő ellenfelük az Érd elleni tizenegy gólos zakóval kezdte a bajnokságot.

Kép: DO-archív

Tisztában van ezzel a Kohász szakvezetője, György László is, aki szerint csak koncentrált, jó játékkal lesz esély a sikerre a hazai pályán acélosabban szereplő Békéscsaba ellen, s egész héten azon dolgoztak, hogy sikerrel zárják idei második bajnoki találkozójukat is.

"Úgy készültünk a héten, ahogy azt megszokhattuk már, minden a tervek szerint alakult, egyetlen problémánk van, az pedig Klujber Katrin fejsérülése, melyet a Budaörs elleni találkozón szedett össze a második félidőben. Az elmúlt napokban komolyan készültünk a Békéscsabára, kellőképpen tiszteljük őket, s látva az első bajnoki mérkőzésüket az Érd ellen, nem a végeredményből kell nekünk kiindulnunk, hanem abból, hogy egy hajtós, kemény csapat vár ránk szombaton, Ugyan ellenfelünktől több kulcsjátékos is távozott a nyáron, hazai pályán mindenkire veszélyesek, így nekünk is nagyon oda kell figyelnünk a játékunkra. A Budaörs ellen sajnos nagyon sok ziccert elhibáztunk, ebben mindenképpen javulnunk kell, vagyis nagyobb koncentrációval kell befejezni a támadásainkat, de ahhoz, hogy megszerezzük mindkét bajnoki pontot Békéscsabán, az első pillanattól kezdve komoly koncentrációra és küzdőszellemre lesz szükség a csapat minden egyes tagjától" – fogalmazott a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetőedzője.

A rovat további hírei: Sport

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.