Szoros vereség a hollandoktól

spigott - 2017. november 21. 20:58

Mind a négy dunaújvárosi játékos gólt szerzett a magyar női vízilabda válogatottban, de ez sem volt elég a pontszerzéshez a hollandok elleni Világliga találkozón.

A hollandok elleni utrechti találkozóval kezdte meg a Világliga idei küzdelmeit a magyar női vízilabda válogatott. A négy dunaújvárosi játékossal, Garda Krisztinával, Gurisatti Grétával, Szilágyi Dorottyával, valamint Vályi Vandával felálló fiatal magyar csapatra igen kemény feladat várt, ám Bíró Attila szövetségi kapitány abban bízott a mérkőzés előtt, hogy az újonnan beválogatott játékosai igyekeznek élni a csapatba kerülés adta lehetőséggel.

Gurisatti Gréta egy gólt szerzett a hollandok ellen! (Kép: mvlsz-archív/Madar Dávid felvétele)

A találkozó első negyedében igen jól védekezett mindkét együttes, s közel négy percet kellett várni az első találatra, ám ezt nagy sajnáltunkra a hollandok szerezték. A magyar válogatott támadójátéka a játékrész hajrájában vált lényegesen pontosabbá, s előbb Szilágyi Dorottya egyenlített, majd Vályi Vanda bombája után a mieink vonulhattak minimális vezetéssel az első szünetre (1-2). Sokáig azonban nem örülhettünk ennek, mert a második felvonásban alig másfél perc alatt fordítottak a hazaiak, s ugyan Parkes még egalizált, a következő két találatot ismét a hollandok jegyezték, akik így 5-3-ra léptek meg a mieinktől. A félidő vége felé közeledve Garda Krisztina egy szép megúszás végén éles szögből szépíteni tudott az álláson, de újabb magyar gólnak már nem örülhettünk, így a második félidőnek 5-4-es holland előnnyel vágtak neki a felek.

Kép: MTI-archív

A térfélcserét követően Leimeter Dóra egyenlített egy távoli bombával, ám a következő támadásukból azonnal visszavették a vezetést a hollandok, igaz ennek ők sem örülhettek túl sokáig, mert Kasó labdaszerzése után Gurisatti úszott meg, s ahogy azt a DUE-Maarsk Graphics kiválósától megszokhattuk, nem is hagyta ki ziccerét, így a záró etap előtt még teljesen nyílt volt a meccs (6-6). A negyedik negyedre bőven maradt hát izgalom, ám a játékrész első találatát ezúttal a hollandok szerezték, akik jó védekezésüknek, s kapusuk bravúrjainak köszönhetően meg is tartották minimális előnyüket, s végül 7-6-os győzelmet arattak a jól küzdő, de véghajrában két emberelőnyt is kihagyó magyar válogatott ellen.

Hollandia – Magyarország 7-6 (1-2, 4-2, 1-2, 1-0)

Gólszerzőink: Szilágyi 1, Vályi V. 1, Parkes 1, Garda 1, Leimeter 1, Gurisatti 1.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.