Gárdonyi siker az öregfiúknál

spigott - 2017. december 18. 8:01

A Gárdony együttesének győzelmével ért véget a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett XI. Old Boys Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó torna.

Immáron tizenegyedik alkalommal rendezték meg szombaton a 35 év feletti amatőr labdarúgók számára kiírt Acerbis Kupa elnevezésű kispályás focitornát a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A viadalt szervező Dunaújvárosi Labdarúgó szövetség ezúttal tizenkét együttes nevezését fogadta el, s ahogy az várható is volt, remek hangulatban, kiváló, izgalmas mérkőzéseket vívtak egymással a tornán szereplő csapatok. A program reggel nyolc órakor a csoportmeccsekkel vette kezdetét, innen a csoportok első két helyezettje mellett a két legjobb harmadik jutott tovább a nyolc közé, vagyis az egyenes kieséses szakaszba.

A negyeddöntők nagy csatái után az elődöntők és a helyosztók is óriási izgalmakat hoztak, hiszen egyik mérkőzés sem dőlt el a rendes játékidőben. A fináléba végül a Gárdony FC és a GBB Zrt. együttese jutott be, miután büntetőkkel győzött aktuális vetélytársa ellen. A bronzmérkőzésen a Fejó Therm szintén büntetőkkel diadalmaskodott az XXL Redőny csapatával szemben, s az aranyérem sorsa is csak szétlövésben dőlt el: itt a Gárdony FC játékosai voltak a pontosabbak, így idén ők örülhettek az Old Boys Kupa megnyerésének.
Ahogy azt megszokhattuk már, a szervezők nemcsak a csapatokat, hanem az egyéni kategóriák legjobbjait is díjazták az eredményhirdetésen, így a legjobb játékosnak járó elismerést Parall Bálint (Gárdony FC), a legjobb kapusét Rajna Tamás (GBB Zrt.) vehette át, a gólkirályi címet Babicz Tamás (XXL Redőny Kft.) érdemelte ki, míg a sorozat legidősebb játékosának járó díjat a 71 éves Jakab János kapta meg.

Képek: dlsz.hu

Petrás Gábor, DLSZ főtitkár: - Nagyon jó kedvvel jöttek el a tornára már visszatérő vendégeink, így a hazai csapatok mellett Székesfehérvárról, Budapestről, Baracsról és Gárdonyból is érkezett csapat, s nagyon erős mezőny jött össze a tornán. A baráti hangulat persze a meccseken nem látszódott, gyakorlatilag minden meccs óriási küzdelmet hozott, s ezt mutatta az is, hogy a torna véghajrájában az összes mérkőzés büntetőlövésekkel dőlt el. Komoly meglepetést jelentett a Bádogos együttesének negyeddöntős búcsúja, s az is, hogy a szintén nagy esélyes XXL is csak a negyedik helyen végzett, de ez is csak a torna erősségére volt ékes bizonyíték. Mindent egybevetve, remek szombatot hagytunk magunk mögött, mindenki jól érezte magát, jár a köszönet a résztvevőknek, s minden elismerésünk Jakab Jánosnak, aki 71 évesen is pályára lépett ebben az erős mezőnyben.

A helyosztók eredményei

Bronzmérkőzés
Fejó Therm Kft. – XXL Redőny Kft. 3-2 (1-1) – büntetőkkel

Aranymérkőzés
Gárdony FC – GBB Zt. 5-4 (1-1) - büntetőkkel

A 11. Old Boys Kupa végeredménye: 1. Gárdony FC, 2. GBB Zrt., 3. Fejó Therm Kft., 4. XXL Redőny Kft.

Különdíjak

Legjobb játékos: Parall Bálint (Gárdony FC)
Legjobb kapus: Rajna Tamás (GBB Zrt.)
Gólkirály: Babicz Tamás (XXL Redőny Kft.)
Legidősebb játékos: Jakab János (Africas)
DLSZ + Díj: Csicskovics Dzsennifer

A torna részletes eredménysora

A rovat további hírei: Sport

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.