Felsőházba juthat a DAB

spigott - 2018. január 7. 8:08

A Brassó elleni hazai találkozón biztosíthatja be matematikailag is felsőházas helyezését az Erste Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata.

Fontos, 5-2-es győzelmet aratott pénteken este a Fehérvári Titánok elleni székesfehérvári találkozón a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, mely három fordulóval az Erste Liga alapszakaszának vége előtt a harmadik helyen áll úgy, hogy hét-hét ponttal előzi meg a negyedik és ötödik helyezett Csíkszereda és Újpest kettősét. Ahhoz, hogy a mieink matematikailag is bebiztosítsák helyüket az Erste Liga középszakaszának felsőházában, a hátralévő három mérkőzésükből elég egyet megnyerniük a rendes játékidőben. A megnyugtató három pontot már ma megszerezhetik Jason Morgan tanítványai, akik délután öt órától a tabellán hetedik Brassó gárdáját látják vendégül a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Együttesünk mai vetélytársa pár nappal ezelőtt váltott edzőt, Martin Lacroix helyett Julius Pénzes irányítja a Farkasokat, s bár bemutatkozó meccse nem sikerült a legjobban, hiszen pénteken 7-2-es vereséget szenvedtek Miskolcon, a helyszíni beszámolók alapján egy nagyon harcos és sok helyzetet kidolgozó, s el is puskázó Brassó korcsolyázott jégre az alapszakasz győztesének otthonában. A két gárda háromszor találkozott egymással eddig az alapszakaszban, ezekből egy alkalommal Brassó, míg kétszer a mieink örülhettek a sikernek, s a győzelemben bízva várja a meccset a DAB csapatának szakvezetője is, ám mint azt Jason Morgan elmondta, a remélt három pontért nagyon keményen meg kell majd dolgoznia csapatának.

Képek: DO-archív

- Nincsenek könnyű mérkőzések és nincsenek garantált győzelmek sem. A sikert el kell érni, dolgozni kell érte, nem a sarkon osztogatják. Jó példa erre a legutóbbi Ferencváros – Újpest mérkőzés. Ez profi jégkorong, bárki legyőzhet bárkit. Ugyanúgy fogunk készülni mint eddig, és ha sikerül ugyanúgy harcolnunk és meglesz a versenyszellem, akkor jó esélyünk van itthon tartani a három pontot. Mi saját magunkra kell, hogy koncentráljunk, a végeredmény pedig adni fogja magát.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.