Győzni kell a Szombathely ellen!

Szárszó Lajos - 2018. január 13. 8:01

Egyértelműen a győzelem megszerzése lesz a DSE Röplabda Akadémia célja a Szombathely elleni mérkőzésen a sportcsarnokban ma délután.

A Dunaferr SE Röplabda Akadémia U21-es csapata legutóbb nagy meglepetésre pontot rabolt az NBII-es bajnokságban a Kaposvártól, amely a bajnokság eddigi menetét tekintve igazi bravúrnak számít. Ezt ráadásul úgy érték el fiataljaink, hogy a csapatból hat meghatározó játékos is hiányzott, akik a korosztályos válogatottban, Ukrajnában Európa-bajnoki selejtezőben szerepeltek. Miután kiegészült a Dunaferr, máris újabb nehéz feladat előtt állt, hiszen a Magyar Kupa selejtezőjében kellett helyt állni a nagy rutinnal rendelkező Pénzügyőr ellen. Ez a találkozó a 3:1-es vereség ellenére sok tanulsággal járt, melyekből a jövőre tekintve sokat lehet tanulni. Tomanóczy Tibor fiataljaira a kupa meccset követően két nappal újabb mérkőzés vár, ezúttal a másodosztályban, a Szombathely ellen.

Kép: DO-archív

Ezen, a ma délután egy órakor kezdődő a Dunaújvárosi Sportcsarnokban mérkőzésen csakis egy célja lehet a mieinknek, mégpedig a győzelem megszerzése. Ez - ismerve fiataljainkat - azért nem lesz egyszerű feladat, mivel tudnak nagyszerűen, hiba nélkül, és hullámzó teljesítményt nyújtva is játszani. Most azonban bízzunk abban, hogy nem lesz gond a játékkal és a hozzáállással sem, és könnyen veszik majd az akadályt, amely jó felkészülés lesz a vasárnapi, Debrecen elleni, 16.30-kor kezdődő NBI-es meccsre.

A DSE Röplabda Akadémia hétvégi menetrendje

január 13. (szombat) 13.00 DSE Röplabda Akadémia – Szombathely NBII-es mérkőzés

január 14. (vasárnap) 16.30 Dunaferr SE – DEAC NBI-es mérkőzés

A mérkőzések helyszíne: Dunaújváros Sportcsarnok kisterem

A rovat további hírei: Sport

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

Élesedik a harc a Dunaújváros Kupáért

2024. máj. 13.

Már a legjobb négy közé jutás lesz a tét a kispályás labdarúgók számára a Dunaújváros Kupa következő fordulójában.

Életben maradtak

Életben maradtak

2024. máj. 13.

Remek második félidei játékkal aratott megérdemelt, 2-1-es győzelmet az Érd elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap este.