Közel volt a szenzációhoz a Kohász

spigott - 2018. március 17. 16:51

Óriási csatában szenvedett kétgólos 28-26-os vereséget a címvédő Győr elleni hazai bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely végig kiválóan küzdött a favorit ellen, volt esélye a pontszerzésre is, ám a rutinosabb vendégek az utolsó öt percben kiharcolták a győzelmet.

Hazai környezetben folytatta a bajnoki küzdelmeket ma délután három órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese, mely a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC gárdáját látta vendégül a sportcsarnokban. A találkozónak egyértelműen a vendégek voltak az esélyesei, s bár tisztában volt ezzel a Kohász szakvezetője is, György László bízott abban, hogy sikerül jó mérkőzést játszaniuk a Bajnokok Ligájában is remekül szereplő zöld-fehérekkel.

A kezdés előtt az volt az egyik legnagyobb kérdés, hogy tudja-e vállalni a játékot a bokasérüléssel bajlódó Camila Micijevic, ám a Kohász fiatal horvát átlövője végül ott volt társaival a pályán sőt, az első hazai gólt ő szerezte a második perc legvégén, amivel vezetett is a Kohász. A vendégek erre, valamint Dombi találatára is válaszolni tudtak azonban, majd két elrontott dunaújvárosi támadást követően a vezetést is átvették (2-3). Dombi újabb találatával azonnal egalizált együttesünk is, ám ezt követően két eladott labdát is góllal büntetett az ETO, mely a 9. percre először vetett két találattal (3-5). A DKKA azonban nem adta fel, Broch kiállítását remekül használták ki a mieink, s Klujber, Tomasevics (!), valamint Monori találataival nemcsak egyenlítettek, hanem a 13. percben a vezetést is átvették (6-5).

A győriek is bebizonyították azonban, hogy emberelőnyben kíméletlenek, s Klujber kiállítása alatt ők is három gólt szereztek úgy, hogy a mieink egyet sem, s bár erre Kovács válaszolt, 8-9-es állásnál időt kellett kérnie György Lászlónak. A rövid pauza után azonban nem úgy folytatódott a játék, ahogy azt a hazai drukkerek remélték, mert támadásban nagyon sokat hibáztak a mieink, s ezt könyörtelenül kihasználta a győri alakulat, mely a gyors indításokból rendre eredményes volt, s a 20. percre hárommal meglépett (8-11). Ebben az időszakban sajnos a befejezésekbe is sok hiba csúszott hazai oldalon, de Tomasevics remek védéseiből sikerült erőt merítenie a mieinknek, s Kovács, valamint Molnár találataival ismét minimálisra csökkentette hátrányát (11-12). Az utolsó négy percben azonban ismét sok volt a pontatlanság a Kohász támadójátékában, s ez egy ilyen szintű ellenféllel szemben nem fért bele, mert a Győr újabb két gólt szerezve lépett el ismét hárommal, s szerzett 14-11-es előnyt a szünetig.

A térfélcserét követően jobban kezdtek a mieink, s Micijevic remek átlövésével, illetve Klujber gyors indításból szerzett találatával alig másfél perc alatt feljöttek egyre (13-14). A két gyors hazai gólra hasonlóan hamar válaszoltak kettővel a vendégek, de a Kohász játékosai továbbra sem adták fel, Micijevic átlövéseivel, valamint Klujber pattintásával ismét feljöttek egyre sőt, a 40. percben az egyenlítésért is támadhattak (17-18). Ez ugyan ekkor még nem jött össze a mieinknek, ám a 41. percben Klujber negyedik góljával újra egált mutatott az eredményjelző, s a hazai szurkolók még nagyobb öröméről Molnár gondoskodott, aki a 42. percben már a Kohászt juttatta előnyhöz (19-18). Azonnal jött is a győri időkérés, de a hazai játékosok szenzációsan játszottak, s a hibázni képtelen Micijevic újabb góljaival 21-19-re megléptek a vendégektől. Klujber második kiállítása alatt azonban jól védekezett az ETO is, mely Groot és Oftedal találataival hozta újra egálra az állást (22-22).

A 48. percben sajnos súlyosnak tűnő sérülést szenvedett együttesünk fiatal balátlövője, Monori Orsolya, s ez kicsit meg is fogta a Kohászt, s a győriek Oftedal találatával ismét visszavették a vezetést (22-23). György László tanítványai azonban továbbra is kiválóan küzdöttek, gólra góllal válaszoltak sőt, Micijevic labdaszerzése után Klujber már újra a mieinket juttatta előnyhöz az 53. percben (26-25). Óriási izgalmakat ígért a véghajrá, ám a címvédő nagyon összekapta magát, s Kiss Éva védései után Groot, Knedlikova, valamint Broch is bevette a csereként beállt Oguntoye kapuját, így az 55. percben ismét a Győr állt közelebb a győzelemhez (26-28). Bő három perccel a meccs vége előtt Oguntoye nagyon fontos hetest védett, így maradt még esély a pontszerzésre is, ám az utolsó percben sajnos Szekerczés hetese is kimaradt, így az ETO végül 28-26-ra megnyerte a mérkőzést a végig kiválóan küzdő Kohász ellen.

György László: - Először is gratulálok a győrieknek a gőzelemhez, egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl, s bár vereséget szenvedtünk, úgy gondolom, hogy emelt fővel hagyhattuk el a játékteret. Sok problémát okoztunk a kontinens egyik legjobb csapatának, felszabadultan játszottunk, s igaz, hogy voltak hibáink, de így is jár az elismerés a csapat tagjainak.

Ambros Martin: - Gratulálok György Lászlónak és a Kohásznak, fantasztikus mérkőzés volt, mind a két csapat óriásit küzdött. A Dunaújváros nagyon sok problémát okozott nekünk, de ezt tudtuk előre is, mert ismerem a hazaiakat. Számunkra nagyon fontos volt a győzelem, de mi is megmutattuk, hogy nagyon tudunk küzdeni, s a mérkőzés végén Kiss Éva bravúrjai is hozzásegítettek minket a sikerhez.

DKKA – Győri Audi ETO KC 26-28 (11-14)

DKKA. Tomasevics 1 – Klujber 7, Kovács 2, Cifra, Micijevic 7, Szalai, Kazai. Csere: Oguntoye (kapus), Dombi 3, Grosch 1, Monori 1, Molnár 2, Nick, Bulath, Szekerczés 2. Vezetőedző: György László.

Győri Audi ETO KC: Kiss É. – Görbicz 3, Tomori 1, Broch 4, Groot 9, Oftedal 4, Bódi 1. Csere: Grimsbo (kapus), Amorim, Knedlikova 4, Puhalák 1, Althaus 1, Gonzalez, Fodor. Vezetőedző: Ambros Martin.

A rovat további hírei: Sport

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.