Dunaújváros Hetilap

Tájékozódjanak mielőtt útra kelnek!

doszerk - 2018. március 19. 7:31

Hétfő reggel az ország nagy részén újra havazik. Az előrejelzések alapján több térségben is várható ma jelentősebb mennyiségű friss hó, egyes helyeken kisebb hófúvásos szakaszok is előfordulhatnak és a délkeleti megyékben akár ónos eső is hullhat. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a hófúvásban és ónos esővel érintett területeken fokozott óvatossággal közlekedjenek!

Balesetek

10:45 A rendőrök feloldották Dunaújváros külterületén az útlezárást

7:55 Félpályán halad a forgalom A 61-es úton

Egymásba futott egy személygépkocsi és egy nyerges vontató a 61-es főúton, Sáregres közelében. Az első hírek szerint senki sem sérült meg a balesetben, amely miatt rendőri irányítás mellett, félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon. A műszaki mentést a sárbogárdi hivatásos tűzoltók végzik. Munkájukat a simontornyai önkéntes tűzoltók is segítik.

7:30 Pálhalma

Összeütközött két személyautó a 62-es főút 1-es kilométerénél, Dunaújváros térségében. Az egyik gépkocsi az út menti árokba került. A balesethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik egy embert a mentőszolgálat munkatársainak segítségével kiemeltek a járművéből. Az elsődleges információk szerint az eset során összesen két ember sérült meg, őket a mentők ápolják. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Tájékoztatás

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának hétfő kora reggeli összesítése alapján a Dunántúl teljes területén, továbbá az Alföld déli felében sokfelé esik vagy szállingózik a hó. Az ország északkeleti harmadában jelenleg csapadékmentes az idő. A gyorsforgalmi utak közül az M7-esen Székesfehérvár térségében egyelőre téliesebbek az útviszonyok, de az M1-es és M3-as autópályán, valamint az M0-s autóúton jellemzően sónedves a burkolat. Téliesek ugyanakkor az útviszonyok a főutakon a déli megyékben és a korábbi havazás miatt Emőd, Nyíregyháza és Polgár térségében, a mellékutakon szintén a déli megyékben és az északkeleti országrészben. Baranya és Bács-Kiskun megye déli részén az intenzív havazás miatt néhány száz méter a látótávolság. 

A társaság szombat óta a hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkái során több mint 15 ezer tonna sót és 680 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttatott ki. Az északkeleti tájakra vasárnap több munkagépet, főleg hómarókat is átvezényeltek, hogy ne alakulhassanak ki elzárt települések. Jelenleg közel 430 munkagép teljesít szolgálatot az országos közúthálózaton. 

Fotó: MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján hétfőn sokfelé várható még havazás. Hétfő estig az ország délkeleti részén, főleg a déli határvidéken jelentősebb mennyiségű hó hullhat, északon, északnyugaton pedig 1-4 centiméternyi friss hó várható. A berettyóújfalui, sarkadi, gyulai, békéscsabai és mezőkovácsházai járásban átmenetileg ónos esőre is számíthatnak az autósok a reggeli órákban. Északkeleten (Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye), főként a Bodrogközben és nyugaton (Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében) az erős széllökések kisebb hófúvásokat okozhatnak. 

Mivel a hófúvásos szakaszokon a munkagépek által a burkolatról letakarított havat az élénk szél rövid idő alatt visszahordhatja az úttestre, illetve ónos eső idején a síkosságmentesítés kevésbé hatékony, ugyanis a csapadék lemoshatja a kijuttatott szóróanyagokat az útról, ezért a Magyar Közút Nonprofit Zrt. továbbra is arra kéri az autósokat, hogy a fentebb felsorolt térségekben ma is fokozott óvatossággal, az út- és látási viszonyoknak megfelelően, a téli közlekedésre megfelelően felkészített járművekkel közlekedjenek. Induljanak el időben és számoljanak azzal, hogy a megszokottnál hosszabb menetidő várható a hófúvásban és ónos esővel érintett területeken. Utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, a legfrissebb és leggyorsabb információt a társaság megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, továbbá minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és awww.kozut.hu oldalon. Az Útinform weboldalán továbbra is kora reggeltől késő estig, minden nap háromóránként tesznek közzé országos összesítést az aktuális útviszonyokról, erről ezen a linken tájékozódhatnak az érdeklődők: http://utinform.hu/hirek/ut-es-latasi-viszonyok-a-kozutakon-2017-2018.

A rovat további hírei: Közélet

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.